Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul – Tanítás és tanulás a mozgáson keresztül II. rész

(Budaörs, 2020. július 10. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogyan lehet tanulni a mozgáson keresztül. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt  elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Tanítás és tanulás a mozgáson keresztül II. rész

 

 

A mai gyerekek egyre többet kénytelenek ülni, ülve végezni feladatokat az iskolában. Így minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy olyan tevékenységgel készüljünk nekik egy foglalkozásra, ami lehetőséget ad nekik a mozgásra.

Már írtam a mozgás pozitív hatásairól, hogy energizálja a testet és segít újrafókuszálni az agynak és elősegíti a hatékonyabb tanulást.

Nagyanyáink idejében természetes volt, hogy a gyerekek maguk készítették a játékaikat, ma már inkább készen kapnak mindent. A mai videóban egy olyan kézműves feladatot láthattok, amiben egy saját halacskás horgászós játékot játszhatnak a gyerekek. Egy ilyen feladat két dolog miatt is remek: az ollóhasználat kisebb korban nagy kihívás az ovis korosztálynak, viszont remekül előkészíti az íráshoz a kézfejet, így nem lehet eleget gyakorolni.

Másrészt a saját maga készített játék külön örömmel tölti el a gyerekeket, büszkén fogják mutogatni mindenkinek a családban a kis remekművüket amivel így még többet fognak játszani.

Halacska készítésre fel, nyomtassátok ki a sablonokat, vegyétek elő az ollót, kevés fonalat és egy hurkapálcát és mehet a játék!

 

 

angolkivago2 angolkivago

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.