Negyedik magyar bajnoki címéért küzd meg a budaörsi női asztalitenisz csapat a június végén

(Budaörs, 2020. június 17. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya a felnőtt versenysport területén 2020 januárjában felért a csúcsra, hiszen a bravúros teljesítménnyel olimpiai kvótát szerző 5 fős női asztalitenisz válogatott három tagja az egyesület versenyzője. Pergel Szandra, Fazekas Mária és Nagyváradi Mercédesz is jelenleg teljes erővel készül a június 28-29-én megrendezésre kerülő Extra Liga Final Four-ra, ahol a BSC csapata 2011, 2013 és 2015 után szeretné megszerezni negyedik bajnoki címét.

 

 

A magyar asztalitenisz szövetség sok más sportági szakszövetséggel ellentétben nem fújta le a 2019/2020-as sportszezont, és bár egy hosszú szünetet követően, de megrendezi a bajnoki négyes döntőt, ezzel lehetőséget biztosítva a csapatoknak arra, hogy a pingpongasztaloknál dőljenek el a bajnoki helyezések.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC a négy csapat közül a legnagyobb esélyese a bajnoki címnek, a mérkőzéseikről ezúttal élő közvetítés lesz (M4 Sport), ez egyrészt lehetőséget biztosít a budaörsiek számára, hogy szurkolhassanak az amúgy zártkapus sportrendezvényen, másrészt támogatóik és szponzoraik számára kiemelkedő média megjelenési lehetőséget biztosít.

Az elmúlt négy hónap a BSC sportolói, edzői és sportvezetői számára is soha nem látott problémákat és nehézségeket hoztak. Játékosaik nem állhattak le, és nem is álltak le az edzésekkel, hetekig egyéni programok alapján igyekeztek magukat formában tartani, majd minden máskor elképzelhetetlen lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy tudjanak edzeni, és bár március óta tétmeccset nem állt módjukban játszani, minden nehézség ellenére készen fognak állni a bajnoki döntő hétvégéjére.

Az edzőik igyekeztek egyéni programokat összeírni a sportolóknak, és aránylag türelmesen várták, hogy újra edzést tarthassanak a sportcsarnokban, amire június 8-tól végre van módjuk. A sportvezetők pedig olyan anyagi nehézségekkel találták magukat szembe, ami rendkívüli módon megnehezítette a működést és a felkészülést, több esetben sajnos nem is tudták a vállalásaikat teljesíteni.

 

 

bsceredmenyek2

 

A BSC előrefelé szeretne menekülni ebből a helyzetből, ennek egyik fontos állomása a bajnoki rájátszás, remélik, hogy a csapatuk elbírja az esélyesség terhét, és újra magyar bajnoki címet ünnepelhet. Az újabb bajnoki cím valamint a sikeres olimpiai kvalifikáció ténye, ami az Olimpia egy évvel történő elhalasztásával további potenciális lehetőséget biztosít arra, hogy újabb támogatókat, szponzorokat nyerjenek meg.

A budaörsi női asztalitenisz csapat az elmúlt 10 évet tekintve a felnőtt élsport területén Pest Megye legeredményesebb csapata minden sportágat figyelembe véve; 3 magyar bajnoki cím csapatban, Bajnokok Ligája ezüst és bronzérem, ETTU Kupa bronzérem, Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligája ezüst és bronzérmek, Európa-bajnoki érmek, számos egyéni és páros magyar bajnoki címek, TOP 12 győzelmek.

A BSC Szakosztály számára az utánpótlás és szabadidősport is kiemelten fontos, ezzel kapcsolatos nyári programjaikat megtalálják a www.budaorsiasztalitenisz.hu honlapon, és a Budaörsi SC asztalitenisz facebook oldalon is.

 

 

bsceredmenyeke

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.