Hogyan csökkenthetjük a klímaváltozás negatív hatásait? – Mondja el véleményét!

(Budaörs, 2020, június 16. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata hosszú ideje kiemelten kezeli a klímavédelem és az éghajlatváltozás kérdéskörét. 2020-ban a téma különösen nagy figyelmet kap, mivel most készül a város klímastratégiája és Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterve. Az önkormányzat kíváncsi a budaörsiek ezzel kapcsolatos véleményére, tapasztalataira, ezért online kutatást indított. Azt kérik, hogy segítse az önkormányzat munkáját a kérdőív kitöltésével!

 

 

Budaörs Város Önkormányzata 2011-ben csatlakozott a fenntartható energiagazdálkodás és a klímavédelem mellett elkötelezett önkormányzatokat tömörítő Európai Polgármesterek Szövetségéhez.

Csatlakozáskori vállalásának megfelelően 2012-ben elkészítette Fenntartható Energia Akciótervét (Sustainable Energy Action Plan, SEAP), amelyben vállalta, hogy 2020-ig legalább 20%-kal csökkenti a város energiahasználattal járó szén-dioxid-kibocsátását. Az akcióterv eredményességének felülvizsgálata mellett az önkormányzat tovább is lép és újabb kibocsátáscsökkentési célokat tűz ki 2030-ig, valamint fel kíván készülni az éghajlatváltozás várható hatásaihoz való alkalmazkodásra is, hogy megőrizhesse Budaörs élhetőségét.

A tervezési folyamatban hangsúlyos szerepet kap az érintettek bevonása. Ennek része a lakosság környezet- és klímavédelemmel kapcsolatos észrevételeinek összegyűjtése, a felmerülő problémák és a lehetséges megoldások azonosítása. A lakosság észrevételei és ötletei nagyon fontosak a tervezési folyamatban, hiszen elsősorban azoknak a problémáknak a megoldására fog törekedni a városvezetés, amelyek leginkább kihívást jelentenek az itt élők számára.

 

Annak érdekében, hogy az Ön észrevételei be tudjanak épülni a tervekbe, kérjük, töltse ki kérdőívünket legkésőbb 2020. augusztus 31-éig!

 

A kérdőív ide kattintva érhető el.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.