Vihar – Meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz Tótvázsonyban

Meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz vasárnap délután Tótvázsonyban – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 

    Kucsera Katalin elmondta: a 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával.

A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni.

A rendőrség általános közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.

 

 

vihar_2020jun14_budapest

 

 

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat az esőzés

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat a vasárnap délutáni vihar, Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: a nagy mennyiségű csapadék Budapest valamennyi kerületében munkát adott a tűzoltóknak.

 

vihar_2020jun14_budapest2

 

Szintén az esőzések miatt riasztották több esetben a katasztrófavédelem munkatársait Fejér megyében Bicske és a Váli-völgy térségébe, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig Szolnok környékére – mondta.

Hozzátette: a Balatonnál jellemzően kisebb fakidőlések miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, akik még délután is országszerte több helyszínen dolgoztak.

A szóvivő arra kérte a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Ravazdon villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házba vasárnap délután. A tetőszerkezet nem gyulladt ki, viszont mintegy tíz négyzetméternyi felületen beizzott, ezt a tűzoltók megszüntették.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.