MátrixSuli – Egy új magániskola a budaörsieknek

(Budaörs, 2020. június 9. – Budaörsi Infó/x) Ön is álmodott már olyan általános iskoláról, ahol gyermeke stresszmentesen sajátítja el a tananyagot, amely együttműködő, biztonságos és családias légkört biztosít a tanulóknak? Jó hírünk van: a MátrixSuli is megálmodta mindezt. Sőt, meg is valósította! 2020-tól Budaörsön is!

 

 

A Mátrix Oktatási Központ több mint húsz éve jelen van az oktatásban, tapasztalataikat felhasználva folyamatosan fejlődnek és fejlesztenek, hogy oktatási módszereik minél szélesebb rétegekhez eljussanak.

Mivel tapasztalataik szerint a jövő emberei már más kompetenciákra szorulnak rá, a lexikális tudás helyett a kreativitás, probléma megoldási képesség, kooperációs készségek, az önálló tanulás képessége, az önismeret, a kíváncsiság, vállalkozói szellem áll a fókuszban, ezért elérkezettnek látták az időt, hogy 2019 szeptemberében a szakképzés és felnőttképzés mellett általános iskolai osztályt is indítsanak.

Józanné Sipos Etelka intézményvezető elmondta, az induló általános iskolai oktatással azt szeretnék elérni, hogy a rájuk bízott gyermekek boldogan, örömmel menjenek iskolába, és olyan generációt neveljenek fel, mely a mai társadalmi életben is felhasználható tudással rendelkezik.

Az első év őket igazolja, a gyerekek tényleg szeretnek iskolába járni, élvezik a tanulást, mert náluk tényleg a gyerek az első.

Ennek alapja, hogy az intézményben módszertani szabadság van, a pedagógusok különböző, változatos tanítási repertoárt használva haladnak a cél felé; az élménypedagógia, projektoktatás, pozitív pszichológia, differenciálás, dráma pedagógia, kooperatív tanulás, tanulásmódszertan, művészetterápia módszereire építve. Munkájukat segíti a maximum 15 fős osztálylétszám is. Az így átadott tananyag, még ha az az államilag meghatározott kötelező is, könnyebben beépül és megmarad a diákokban.

 

2_matrixsuli_PR

 

Itt nincs csengetés, amely esetleg stresszelné a fiatalokat, az oktatás minden alkalommal beszélgetéssel kezdődik, és ezt követően a tanórák hossza és azok formája mindig igazodik a diákok teherbíró képességéhez, ahhoz, hogy tudnak-e még megfelelően koncentrálni, esetleg jobban el szeretnének mélyülni az adott anyagban. Az itt zajló oktatás meghatározója a családi légkör, az együttműködés, a csapatmunka és a kreatív gondolkodásmód, amely elengedhetetlen a későbbi boldog, sikeres élethez.

Kiemelten fontos a napi angolozás, az iskola végére lerakott középfokú nyelvvizsga, a digitális környezet, az emelt informatika. Persze az iskolai élet egyéb részei sem hiányoznak: a közös sportolás, kirándulás, múzeum, színház, gyárlátogatás…

Mindezt Budaörsön is megtapasztalhatják a szülők és gyermekek. A MátrixSuli Budaörs Általános Iskola a Komáromi utca 16-ban (bejárat a Lévai utcáról) várja leendő diákjait, jelenleg 1-6. évfolyamokra.

 

 

3_matrixsuli_PR

 

Az épületben és a hatalmas udvaron még építési munkálatok zajlanak, de a kicsik terme már készen várja az új diákokat!

 

 


matrixsuli_logo


Várjuk megkeresésüket, hogy személyesen is bemutatkozhassunk!

info@matrixsuli.hu

Telefon: +36-70/770-2256

www.matrixsuli.hu


 

 

(Budaörsi Infó / x)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.