Kötelező online számla regisztráció

(Budaörs, 2020. június 7. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Július egytől minden vállalkozónak és vállalkozásnak kötelező a kibocsátott számlák elektronikus rögzítése, ha másik cégnek bocsát ki számlát. Január elsejétől pedig magánembereknek is csak ilyen számlát adhatsz, a papír alapú számlatömböt el is felejtheted örökre. (Illetve ha akarod, kézzel bepötyögheted 3 napon belül az összes papírszámládat a NAV ezen rendszerébe, de az az önszivatásnak egy tagozatos anyaga ráadásul ugyanaz a végeredmény, csak sokkal többet dolgoztál te is, meg az is, aki a számlát kapta.)

 

 

Ezért MINDENKINEK regisztrálni kell július elsejéig a NAV oldalán. (Nem kell újra regisztrálnod, ha már ezt korábban megtetted.)

Akkor is, ha áfamentes vagy, akkor is ha katás, teljesen mindegy. Ha vállalkozó vagy esetleg vállalkozásod van, akkor regisztrálnod kell.

A regisztráció tényleg szó szerint 3 perc, tedd meg most, mielőtt még elfelejted.

Készítsd ki az adókártyádat (mint magánszemély) és a céged, vállalkozásod adószámát.

Aztán az ügyfélkapun belépve adj meg egy felhasználónevet, jelszavat, töltsd ki az adószámot, adóazonosító jelet, a többit magától kitölti. Nyomsz egy regisztrálás gombot és kész.

Ennyi az összes dolgod. Azt még ráérsz eldönteni, milyen számlázóprogramot fogsz használni, az ingyenes NAV-osat, ennek a mobil verzióját vagy valami fizetőset.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.