A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének és munkatársainak vasárnapja

(Budaörs, 2020. március 23. – Budaörsi Infó) A Pest Megyei Polgárőr Szövetség közösségi oldalán osztotta meg, hogy hogyan telt a vasárnapi napjuk. Megéri megnézni.

 

 

“Még egy csésze kávé és indulok én,
nincs értelme, hogy elkísérj.”

 

2020. március 22., a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének és munkatársainak vasárnapja:

Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke polgárőr formaruhába öltözik (nem először és nem is utoljára!) bepakolja az árukat a gépkocsiba, mert személyesen szállítja ki a Tagegyesületek részére a rendelkezésre álló eszközöket.

Útvonal tervezése: Budaörs, Szigethalom, Dunavarsány, Majosháza, Áporka, Kiskunlacháza, Dömsöd, Ráckeve, Makád, Szigetújfalu, Tököl, Inárcs, Újlengyel, Nyáregyháza, Albertirsa, Budaörs.

5 óra alatt, 376 km-t megtéve.

15 egyesületnek egyesületenként szétosztásra kerül 0,6 l kézfertőtlenítő és 4 db gumikesztyű. A helyszínekre érkezve, mindenkihez van néhány jó szava az ajánlott rendszabályok szigorú betartása mellett, minimalizálva az emberekkel a közvetlen érintkezést, majd „Vigyázzatok magatokra” köszönéssel búcsúzik és halad tovább!

Mindeközben két kollégája sorra járja a különböző települések üzleteit szórófejes flakon beszerzése céljából, sikerrel, több óra alatt 249 db-ot vásároltak belőlük, a megtett kilométert már nem is számolták.

Ja, tették mindezt védőfelszerelés nélkül, mert nem áll rendelkezésre elegendő védőeszköz és az ellátásában, elsők a Pest megyei települések polgárőr egyesületeinek a tagjai.

Pest megyében nem az számít ki, hova valósi és még csak nem is a vélt, állítólagos, valós komák, hanem az EMBER, így nagybetűvel!

 

Több polgárőr megkérdezte a Pest megyei elnököt: Biztos, hogy ezt neked kell csinálni? A válaszom rövid volt: Igen! Példát mutatok, de egyébként is, hogyan várjam el a többi polgárőr társamtól az önzetlen feladatvállalást, ha én azt nem teszem meg?!?

 

A mai napon is hálásan köszönöm mindenkinek a köz érdekében végzett segítségnyújtását, és bár elfáradtam, de öröm tölti el szívemet. Örülök, hogy megyei elnökként tudom segíteni a polgárőr társaimat.

“Csak néhány jó szó, néhány emberi szó,
hiányzott volna.
Néhány jó szó, néhány emberi szó,
segített volna.”

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.