Idén megújul a Hársfa és a Puskás Tivadar utca egy-egy fontos szakasza

(Budaörs, 2019. március 23. – Budaörsi Infó) Március elején megkezdődött az útfelújítás a Hársfa utcában, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utcában, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig. A munkálatokra 122 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

 

 

Budaörs Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című kiírásra.

Az elnyert 122 millió forintos támogatást az önkormányzat 52 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 174 millió forintból valósul meg Budaörs két fontos útjának rekonstrukciója.

A Puskás Tivadar utca megújuló szakasza egy belterületi gyűjtőút, amelyen naponta több ezren járnak munkába, illetve otthonaikba, hiszen többemeletes társasházak és irodaházak szegélyezik.

 

Budaors_latkep_lakotelep_nyaron_kicsi

 

A Hársfa utca szintén hatalmas forgalmat bonyolít: ezen juthatunk el többek között a városi uszodába, valamint az 1. számú Általános Iskolába.

 

varosi_uszoda2

 

Az utak felújítása mellett úgynevezett forgalombiztonsági elemeket is elhelyeznek a területen. Így például kikerül tíz jelzőtábla, a gyalogos átkelőhelyeknél kiegészítő felfestéseket végeznek, valamint burkolati prizmákat és taktilis rázókősort is kiépítenek. A projekt részeként a Hársfa utcában öt darab P-alakú kerékpártámasz is épül.

 

1_szamu_alt_iskola_2016

 

Akik használták, tudják: mindkét út állapota indokolttá tette a felújítást. A projekt végeztével amellett, hogy a környéken élők, dolgozók és tanulók sokkal jobb minőségű utakon közlekedhetnek majd, a város teljes lakosságának körülményei javulnak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé válnak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.12.31.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.