Sikeres szezont ünnepelt a Budaörs Handball

2017. június 10-én a BSC a 2016-2017-es szezon ünnepélyes lezárásaként megtartotta évzáró gáláját a BVUSS-ben, ahol kicsik és nagyok, edzők, játékosok, támogatók, munkatársak együtt ünnepelték a mögöttünk álló, sikerekben gazdag évet. Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármesterének nyitóbeszédét Kálóczi Imre, társadalmi elnök és Neukum Tamás, szakmai igazgató évértékelője követte, majd az eredmények felsorolása, az ajándék átadása, a hátteret biztosító szponzorok és munkatársak köszöntése, és a felnőtt csapatból távozó játékosok búcsúztatása következett. A klub fennállásának hatodik évében is rengeteget fejlődött. Napjaink tiszteletet parancsoló budaörsi kézilabda sikerei, a fontos mérföldkövek hat év kitartó, alázatos, közös, összehangolt munkájának gyümölcsei.

 

 

Wittinghoff Tamás nyitóbeszédében gratulált a felnőtt csapatnak, hogy a jóval nagyobb költségvetéssel és import játékosokkal dolgozó klubok között példaértékű módon vívta ki a bennmaradást a hazai élvonalban. „A gondos utánpótlás nevelés remek alapot szolgál majd a jövőben az építkezéshez. Nagyon jó látni, hogy milyen felkészült szakmai háttérrel dolgozik az egyesület, hogy tanulnak meg küzdeni a gyerekek egymásért és a csapatért. Mindenkinek kívánom, hogy legyen nyáron egy kis módja pihenni, aztán ősszel újra szurkolhatunk a kicsiknek, a nagyoknak, a budaörsi kézilabdának. Tempó Budaörs!” – fogalmazott a Polgármester.

 

wt

 

„Ma már nem nagyon lehet az mondani, hogy fiatal a klub a miénk, hiszen a legkisebb sportolóink fiatalabbak, mint maga a klub” – kezdte évértékelőjét Kálóczi Imre, a Budaörs Handball társadalmi elnöke. A klub alapítója beszédében megköszönte a szakmai munka hátterét biztosító csapat munkáját, majd az utánpótlást és a felnőtt csapatot méltatta.

 

kaloczi

 

„Nagyon büszke vagyok az összes játékosunkra és vezetőikre az elvégzett munkáért, az elért eredményekért. 2011 nyarán eldöntöttük, hogy szeretnénk példaképeket állítani a gyerekek elé. Egy olyan csapat versenyeztetését terveztük, amelynek jó érzés szurkolni, aki mellé büszkén odaállhat bármelyik szponzor, szurkoló, az egész város. Felnőtt csapatunk idei teljesítménye a korábbi évekéin is túltesz, a lányok példát mutattak küzdeni tudásból, alázatból, szorgalomból és becsületből.”

A budaörsi kézilabda család pályán kívüli tagjai sem maradhattak ki. „Egy NB I-es csapat létjogosultsága minimum megkérdőjelezhető lenne, ha üres lelátók előtt játszanánk. Büszke vagyok, hogy a magyar sportszervezetek között a Budaörs Handball átlagnézőszáma megelőz számos elsőosztályú kézilabda, vízilabda, vagy akár NB I-es labdarúgó csapatot, ezért hálával tartozunk fáradhatatlan szurkolóinknak. Ezek az eredmények megközelíthetőek sem lennének, ha nem állna mellettünk számos szponzor és a városvezetés, amely átlag feletti infrastrukturális hátteret biztosít számunkra. Csapataink hozzáállásukkal, eredményeikkel idén is igyekeztek meghálálni a segítséget.” – zárta elnökünk összefoglalóját.

 

Neukum Tamás, szakmai igazgató rendhagyó módon a játékosok és az edzők előtt a támogatókhoz és a klub dolgozóihoz szólt, megköszönve mindenkinek a segítséget. „Két címet is adhatnánk ennek a klubnak, az egyik: Az út a hobbitól a respektig, a másik: A kipróbáltságtól a kiváltságig. Bármerre járnak csapataink szerte az országban, igenis respektje van a Budaörs Handballnak és kiváltság, hogy ilyen körülmények között tudunk kézilabdázni. Képzeletbeli Guinness-rekord részesei, akik ebben a klubban tevékenykednek, legjobb tudomásom szerint nincs még egy olyan egyesület, ami ilyen rövid idő alatt ilyen sikereket tudott volna elérni. A 2016-2017-es szezonban 15 csapatunk összesen 19 bajnokságban indult.

 

PRL_4336

 

Ezek a csapatok kivétel nélkül vagy a kiemelt, első osztályú bajnokságban játszottak, vagy országos döntőbe jutottak, vagy Régióbajnokok lettek. A legkisebbek, akik még nem játszottak bajnokságban, szinte az összes meccsüket megnyerték. Mondhatnánk, hogy ez kiváló eredmény, de továbbra sem abban mérjük a sikerességet, hogy milyen eredmény születik egy-egy meccsen, vagy éppenséggel hol zár a csapat a tabellán, hanem hogy a gyerekeink milyen ütemben fejlődnek. Bármerre járok, a fiatalok edzések és mérkőzések előtt és után is dobálják a labdát, megtanulták szeretni a játékot, ami sok mindent megmutat.” Szakmai igazgatónk zárásként a gyerekeket arra biztatta, hogy a kézilabda tudás csiszolása mellett továbbra is elsősorban a tanulásra koncentráljanak.

A közös vacsora előtt a Budaörs Handball összes csapatának elismerése mellett megköszöntük a klub vezetőinek, edzőinek és dolgozóinak az egész éves munkát, majd az NB I-es felnőtt játékosok segédkeztek a kiemelt szponzorok megajándékozásában.

A felnőtt csapattól távozó játékosoknak is külön-külön meglepetés videó készült, a Budaörs Handball színeiben eltöltött évek emlékére. Andrási Brigitta, Hatala Virág, Györkös Rebeka, Kamuti Réka, Ivanics Dóra, Karalyos Orsolya, Schneck Réka, Horváth Bernadett, Kovács Alexandra és Oláh Kyra más klubban folytatja pályafutását.

 

PRL_4773

 

(Forrás: budaorshandball.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.