Belgium-Magyarország 4-0

A magyar labdarúgó-válogatott élvezetes játékkal, sokáig nyílt mérkőzésen 4–0-s vereséget szenvedett Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

 

 

A magyarok ellen 58 éve veretlen belgák első gólját Toby Alderweireld szerezte a 10. percben egy bal oldali szabadrúgást követő fejessel.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata az utolsó negyedóráig jól tartotta magát, de akkor előbb Michy Batshuayi, majd Eden Hazard és Yannick Carrasco is betalált.

Belgium a folytatásban július elsején Wales csapatával találkozik a lille-i negyeddöntőben.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ


MAGYARORSZÁG–Belgium 0–4 (0–1)

Toulouse, Stadium Municipal. V: Milorad Mazsics (szerb)

MAGYARORSZÁG: Király G. – Lang, Juhász R. (Böde, 79.), Guzmics, Kádár – Nagy Á. – Lovrencsics, Gera Z. (Elek, a szünetben), Pintér Á. (Nikolics, 75.), Dzsudzsák – Szalai Á.

Szövetségi kapitány: Bernd Storck
BELGIUM: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Mertens (Carrasco, 70.), De Bruyne, E. Hazard (Fellaini, 81.) – R. Lukaku (Batshuayi, 76.).

Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

G: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), (Hazard 80.), Carrasco (91.) (Forrás: nemzetisport.hu)

 

 

A magyar játékosok szerint emelt fővel búcsúztak

 

A magyar játékosok egybehangzó véleménye szerint annak ellenére emelt fővel búcsúztak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, hogy a vasárnap esti nyolcaddöntőben 4-0-ra kikaptak Belgiumtól.

“Persze jobban mutatott volna a 2-0, mint a végén a 4-0, de a korán bekapott gól miatt az egész meccsen futottunk az eredmény után. Akár döntetlen is lehetett volna, mivel voltak lehetőségeink egygólos hátránynál” – mondta Nagy Ádám.

A ferencvárosi középpályás szerint ugyan a belga válogatott egyértelműen a magyar előtt jár, de “nem kell hasra esni” tőle. A legnagyobb tanulságnak éppen azt tartotta, hogy nem érzi elérhetetlennek a rivális szintjét, s ugyanezt gondolta az Eb előtti utolsó, világbajnok németek elleni felkészülési mérkőzést követően, amelyen 2-0-ra kaptak ki a magyarok.

“Ilyen meccs után nyilván csalódott vagyok, de majd pár nap múlva látjuk a pozitívumokat” – mondta Nagy, aki számára az Izland ellen 1-1-re végződött második csoportmeccs volt a legnagyobb élmény, mivel annak hajrájában kulcsfontosságú passzt adott Nikolics Nemanjának a magyar egyenlítő találatnál.

Guzmics Richárd arról beszélt, hogy a korán bekapott gól rendkívül megnehezítette a dolgukat, mivel a belgák így gyors szélsőik révén kiválóan tudtak kontrázni. Hozzátette, 19-re próbáltak lapot húzni az egyenlítés érdekében felvállalt nyílt játékkal, amit a becserélt két csatár is bizonyít, de ezúttal ez sem vezetett eredményre.

“Bebizonyítottuk, hogy van csapatunk, amire lehet építeni” – jelentette ki Lovrencsics Gergő, aki szerint a belgáktól elszenvedett négygólos vereségből is lehet tanulni.

A találkozót úgy értékelte, megvoltak a lehetőségek az egyenlítéshez és ha ez sikerül, akkor nem lett volna ennyire “csúfos kudarc” a vége. Szerinte kockáztatni kellett, ami ezúttal nem jött be, de hozzátette, ha 1-0, vagy 2-0 marad az eredmény, az is ugyanúgy kiesést jelentett volna.

Lovrencsics legnagyobb élményének a portugálok elleni 3-3-as döntetlent nevezte, míg legnagyobb pozitívumnak azt tartotta, hogy a magyar csapat minden meccsen győzelemre játszott.

Stieber Zoltán, aki ezúttal nem lépett pályára, úgy vélte, ennyivel jobbak voltak a belgák, ennek ellenére emelt fővel búcsúztak. Szerinte még tud fejlődni a csapat, így pozitívan nézhetnek a jövőbe társaival.

Az Európa-bajnokságon 44 év után szerepelt magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot Izland, Portugália és Ausztria előtt, majd vasárnap este a toulouse-i nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján második Belgiumtól.

 

 

Storck gratulált a csapatának

Bernd Storck szövetségi kapitány a nyolcaddöntőben a belgáktól elszenvedett négygólos vereség ellenére gratulált a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szerepléséhez.

“Az első félidőben nem voltam elégedett, nem játszottunk olyan bátran, mint korábban, ráadásul pontrúgásból kaptuk a gólt. A szünetben bátrabb játékot kértünk és közel jutottunk az egyenlítéshez, így ezzel a játékrésszel már elégedett lehetek. A végéhez közeledve többet kellett kockáztatni, ezt kihasználta a belga csapat, de végig küzdöttünk, így gratulálok a csapatomnak. Tovább akarunk menni ezen az úton” – mondta a német szakember, aki a belgáknak is gratulált a továbbjutáshoz.

Storck az ellenfélről úgy vélekedett, hogy a csapat minden játékosa világklasszis. Emiatt különösen fontosnak tartotta, hogy a második félidőre javult a magyar csapat játéka, amellyel esélye is volt az egyenlítésre.

“Ismertem a valószínűsíthető teljesítményünket, de nem számítottam csoportelsőségre. Szépen fejlődtünk a torna során” – értékelte az egész kontinensviadalt Storck.

Kollégája, Marc Wilmots elégedetten és boldogan nyilatkozott. Azt nevezte a meccs kulcsának, hogy játékosainak sikerült gyorsan és pontosan járatnia a labdát, amivel a magyar védelem mögé tudtak kerülni. Ami nem tetszett neki, hogy szerinte csapata az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást, ám a kihagyott helyzetek miatt ez nem sikerült.

A meccs legjobbjának választott Eden Hazard kijelentette, ez volt eddigi legjobb meccse a belga nemzeti tizenegyben, de arra figyelmeztetett, hogy ezt a teljesítményt nem valószínű, hogy egyénileg és csapat szinten is meg lehetne ismételni a Wales elleni negyeddöntőben. Kiemelte, az eredmény ellenére nem volt könnyű találkozó, ugyanis csak a hajrában tudták eldönteni a meccset.

 

 

 

A fővárosi szurkolók most is ünnepelték, biztatták a kiesett magyar csapatot

 

Budapesten a “Ria, ria, Hungária!” és a “Szép volt fiúk!” rigmusokkal, tapsolva ünnepelték a magyar labdarúgó-válogatottat vasárnap este, amely a belgáktól elszenvedett vereséggel kiesett a franciaországi Európa-bajnokságból – jelentették a helyszínekről az MTI tudósítói.

Országszerte tízezrek szurkoltak a franciaországi Európa-bajnokságon (Eb) vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézték, számos kocsmában, szórakozóhelyen szurkoltak együtt a magyar csapatnak. A fővárosban a vereség ellenére szurkolók csoportjai most is ünneplésbe kezdtek. A meccs után a belvárosban néhány helyen a forgalmat is akadályozták az ünneplő tömegek.

Az MTI tudósítója a Nagykörúton azt tapasztalta: sokan csalódottak, de ezzel együtt sokan most is ünnepelték, biztatták a magyar csapatot. Az emberek egy része a meccs után nyugodtan elindult haza, mások most is a belváros utcáin maradtak, s ünnepelték a magyar csapatot. A legtöbben azt kiabálják: “Szép volt fiúk!”, a Nyugatinál elénekelték a magyar Himnuszt, görögtüzet gyújtottak. Emellett több helyen most is énekelték a magyar szurkolók szokásos dalát: a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát. Továbbá dobolással, tapsolva hajráztak, az autósok dudáltak a magyar csapatnak.

A főváros több pontjáról vonuló szurkolók a Nagykörúton, az Andrássy úton, az Oktogonnál, a Nyugati tér környékén okoztak fennakadást a közlekedésben. A meccs utáni órában komolyabb rendbontás nem történt, de voltak szurkolók, akik lámpaoszlopra, illetve villamosmegálló tetejére is felmásztak.

Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a vasárnap esti magyar-belga meccset követően várható szurkolói vonulás miatt lezárások lehetnek Budapest belvárosában. A pénteken a rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap 23 órától hétfő hajnali 4 óráig az V., VI. és VII. kerületben lehetnek korlátozások.

A Budapesti Közlekedési Központ is felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzés előtt és után több troli, busz, villamospótló és éjszakai buszjárat közlekedése változhat a fővárosban.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott veretlenül jutott be a nyolcaddöntőbe. A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így kiesett.

A magyarok ellen 58 éve veretlen belgák első gólját Toby Alderweireld szerezte a 10. percben egy bal oldali szabadrúgást követő fejessel. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata az utolsó negyedóráig jól tartotta magát, de akkor előbb Michy Batshuayi, majd Eden Hazard és Yannick Carrasco is betalált.

 

 

Hétfő délután utazik haza a magyar válogatott

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt kéri a szurkolóktól, hogy hétfőn ne a Liszt Ferenc Repülőtéren fogadja a franciaországi Európa-bajnokságról hazatérő válogatottat, amely az Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében a belgáktól elszenvedett 4-0-s vereséggel esett ki.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a nemzeti együttes a tervek szerint 15 órakor indul haza Nizzából és várhatóan 17 órára ér Budapestre.

Az MLSZ várhatóan hétfőn napközben ad majd tájékoztatást a drukkereknek arról, hogy a fővárosban pontosan hol és mikor lesz alkalom köszönteni a válogatottat.

Az Európa-bajnokságon 44 év után szerepelt magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot Izland, Portugália és Ausztria előtt, majd vasárnap este a toulouse-i nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján második Belgiumtól.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.