Elindult a „Szedd magad” akció

A „Szedd magad” akció országosan is elindul több helyen, ahol a piaci árnál sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a szabadföldi eperhez, és később más gyümölcsökhöz is.

 

Vitathatatlan, hogy az egyik legkorábban érő és legközkedveltebb gyümölcsünk az eper. Hazánkban május közepe körül éri el megszokott piros, ízletes és lédús állapotát. Erre az időszakra tehető a Szedd Magad Eper földek nyilvánosság előtti megnyitása is.

Mindenképpen ajánlott kivárni azt az időszakot, amikor már a hazai eper is beérik, ugyanis a külföldi eper bár látványra szép, de sok esetben kemény. Emellett pedig a gyümölcs beltartalma is jóval szegényebb, mint a hazai társáé, az ízéről már nem is beszélve!

Tudnunk kell azonban, hogy az epret nem csak az íze miatt célszerű fogyasztani, hanem azért is, mert a gyümölcsben lévő alkotóelemek a szervezetünkre is jótékony, gyógyító hatással vannak.

Elsőként Budakalászon várják az érdeklődőket a hét minden napján reggel 8-tól este 7-ig, a 11-es főút Lupa-szigeti elágazásánál, a Duna gátjánál. Az eper ára itt 460 Ft/kg, 10 kg felett pedig 430 Ft/kg.

Néhány nap múlva folyamatosan nyitnak országszerte is a „Szedd magad” kertek, de indulás előtt célszerű telefonon érdeklődni, hogy mi a helyzet, van-e még érett gyümölcs, és nyitva vannak-e.

A „Szedd magad” eperföldek folyamatosan frissülő országos listája ITT MEGTEKINTHETŐ.

 

(Forrás: tudatoselet.hu)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.