Március 20-áig lehet jelölteket ajánlani „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjra

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Az elmúlt pályázati években öt esztendő alatt 100 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését és vehetett részt a nemes versengésben. Az ajánlások beküldésének határideje: 2016. március 20., 24:00 óra.

 

 

A mozgalommá terebélyesedett pályázat a laikus közönség hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várják a kórházak, önkormányzatok, idősotthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásait is.

Az ajánlásokat az alábbi linken lehet beküldeni: http://www.azevpraxisa.hu/ajanl

Idén is ugyanúgy, mint tavaly: a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé.

A szervezők azt kérik, szakítson Ön is öt-tíz percet arra, hogy meglepi háziorvosát  és a vele együtt dolgozó nővért egy ajánlással, ha elismerésre méltónak találja munkájukat!

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, társelnök: Dr. Balogh Sándor az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla a hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett ajánlások közül kiválasztják a 10 legjobb hazai, és a 10 legjobb határon túli orvost, a végeredményt pedig az internetes portál szavazói döntik el.

A leghamarabb beérkező 10 történet íróját ajándékként egy-egy szakácskönyvvel jutalmazzák!  A 86 oldalas színes fotókkal és interjúkkal tarkított szakácskönyv ínycsiklandó fogásait érdemes kipróbálni- a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság második receptgyűjteménye – hiszen a pályázók szénhidrátcsökkentett, felesleges kalóriáktól mentes testsúlycsökkentő és testsúlykarbantartó recepteket küldtek be, így fogyókúrázók, és diabéteszesek is fogyaszthatják az ételeket.

További információ: www.azevpraxisa.hu

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.