Jogtalanul állított ki útleveleket

A budaörsi nyomozók egy 58 éves helyi nőt fogtak el. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytat eljárást közokirat-hamisítás bűntett és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Viktorné 58 éves budaörsi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a Budakeszi Járási Hivatal Budaörsi Okmányirodájának munkatársaként munkakörének ellátása során, hivatali kötelességét megszegve közreműködött abban, hogy külföldi állampolgárok jogosulatlanul kaphassanak magyar hatóságok által kiállított, hiteles útlevelet.

A bűncselekmény elkövetése során a gyanúsított az útlevelek kiállításához olyan személyek adatait használta fel, akik korábban egy jogszerű, egyszerűsített honosítási eljárás keretében magyar állampolgársághoz jutottak. Az okmányok ezen személyek adataival, de nem az ő, hanem eddig ismeretlen személyek fényképével lettek kiállítva.

A budaörsi rendőrök 2015. július 21-én állampolgári bejelentés alapján egy postai kézbesítőnél találták meg a fent említett okmányokat, majd ezt követően azonosították és tanúként hallgatták ki azt a két férfit, akik futárként közreműködve Budapestre szállították volna tovább az útleveleket.

K. Viktornét a budaörsi nyomozók 2015. július 21-én 22 óra körüli időben elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol bűnügyi őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A budaörsi asszony elmondta, hogy általa ismeretlen személyek vették fel vele a kapcsolatot, hogy készítsen részükre útlevelet, melyekért okmányonként 10 ezer forintot kapott. A rendőrök házkutatást tartottak az 58 éves asszonynál, melynek során a bűncselekmény elkövetéséből származó összeg egy részét lefoglalták.

A nyomozóhatóság kezdeményezte az 58 éves nő előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.