Mi a teendő a kutyával a kutya nagy melegben?

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig, ami azt jelenti, hogy kánikulai forróság várható, mely nem csak az emberre, de az állatainkra is veszélyt jelenthet. Íme pár egyszerű ötlet, hogy miként kerülhetjük el, hogy kedvenceink hőgutát kapjanak.

 

Kánikulai meleg időjárás esetén mindenképpen érdemes odafigyelni az alábbi dolgokra, melyek megóvhatják kedvenceinket a hőgutától akár a legnagyobb forróságban is.

 

Árnyék

Ügyelj rá, hogy a kutya ne a tűző napon, hanem az árnyékban maradjon! A forróságban nagyon könnyen hőgutát kaphat, arról nem is beszélve, hogy a nap káros sugarai rá is éppoly veszélyesen hatnak, mint az emberre. Érzékeny bőrüket könnyen megkapja a nap, hiába a testüket fedő szőrzet.

 

Víz

Bárhová is mentek, mindig legyen nálad víz! Ebben az időjárásban az átlagosnál több folyadék fogyasztása az ajánlott, hiszen a melegben kis kedvenced is hamar kitikkad. Sétához, játékhoz, utazáshoz is készíts be egy üveg vizet és egy tálkát, ha pedig otthon hagyod a kutyát, mindig gondoskodj róla, hogy egész napra elegendő vízhez jusson.

 

Séta

A sétákat lehetőleg ne a legmelegebb órákra, inkább a kora reggeli, vagy esti időszakban induljatok útnak, amikor a nap ereje nem olyan erős. Ha mégis muszáj a forróságban elindulnotok, figyelj arra, hogy ne a forró betonon közlekedjetek! A járda pillanatok alatt felmelegedik, így a négylábú mancsa megsérülhet.

 

Biztonság

Véletlenül se, még csak egy percre se hagyd a kutyát az autóban! A leengedett ablak nem segít azon, hogy az autó néhány perc alatt felforrósodjon. Ha nem tudod hova tenni a kutyát, inkább hagyd otthon, a hűs otthonban nem érheti olyan baleset, ami végzetes is lehet számára.

 

(forrás: zoozoo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.