Eurovíziós Dalfesztivál 2015 – A Dal – Négyen már a döntőben

 A zsűri döntése alapján Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám és Mujahid Zoltán, míg a közönség szavazataival a Spoon jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.

 

Az elhangzott kilenc dal közül a legtöbbet, egyaránt 47-47 pontot kapott Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című dala (szerzők: Sebestyén Áron, Csemer Boglárka, Bori Sári Heléne), valamint Szabó Ádám Give Me Your Love című száma (Szabó Ádám, Bori Tamás, Katona Tamás, Kozma Kata). Korábban mindkét előadó megnyerte az elődöntőjét is.

A zsűritől 43 pontot kapott Mujahid Zoltán és a Beside You című dal (Mujahid Zoltán, Csöndör László Diaz, Johnny K. Palmer), így ő szintén a február 28-i finálé résztvevője.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített első középdöntőben a négy zsűritag – Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők sms-ben vagy egy mobil applikáció segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett meg három továbbjutó.

A tévénézők szavazataival lett döntős a Spoon együttes és a Keep Marching On című dal (szerző: Erik Fjeld, George Németh, Ida Waerdahl).

A második középdöntőt jövő szombaton tartják, ott szintén kilenc produkciót értékelnek a zsűritagok és a tévénézők, és ugyancsak négy dal juthat tovább. A két műsorból A Dal február 28-i döntőjébe így nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.