A Spangyabob: Ki a vízből! című animációs film az amerikai mozis toplista élén

A Spongyabob: Ki a vízből! című animációs film 56 millió dolláros (15 milliárd forintos) hétvégi bevételével átvette az észak-amerikai mozis toplista vezetését és ezzel jócskán lehagyta a Wachowski testvérek szintén most debütáló Jupiter felemelkedése című sci-fijét.

 

Rob Moore, a Spongyabobot forgalmazó Paramount Pictures elnökhelyettese szerint a filmmel a sorozat hűséges rajongóit, de a kamaszokat és a húszéveseket is sikerült megfogniuk, mindazokat, akik valaha a népszerű széria ismerői közé tartoztak.

Az első Spongyabob mozifilm 2004-ben debütált és forgalmazása alatt 85,4 millió dolláros bevételre tett szert Észak-Amerikában. Az új produkció premierhétvégéje sokkal jobban sikerült, mint elődjéé, és várhatóan összbevétele is messze elhagyja majd azt.

A Clint Eastwood rendezte Amerikai mesterlövészre a premierje óta eltelt négy hétben 282,3 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai nézők. A hétvégén a második helyet csípte el az észak-amerikai ranglistán 24,2 millió dollárral (6,5 milliárd forinttal).

A Mátrix-trilógiával befutott Andy és Lana Wachowski új produkciója, a Jupiter felemelkedése című sci-fire a Variety.com beszámolója szerint 19 millió dollárt (5,1 milliárd forintot) adtak ki az amerikai nézők péntektől vasárnapig, ezzel a film a toplista harmadik helyén végzett. A Channing Tatum és Mila Kunis főszereplésével forgatott film 179 millió dollárból készült. Eredetileg júliusra tűzték ki bemutatóját, de bonyolult látványeffektusai miatt végül fél évvel elcsúsztatták a premiert.

A negyedik helyen álló A hetedik fiú című produkció 7,1 millió dollárt (2 milliárd forintot) keresett a mozipénztáraknál a hétvégén. A 95 millió dolláros költségvetésű akciókalandban Julianne Moore és Jeff Bridges is játszik. A film a tengerentúli piacokon, például Kínában és Oroszországban hetekkel ezelőtt a mozikba került, és eddig 86 millió dolláros bevételre tett szert.

A toplista ötödik helyén a Paddington áll 5,4 millió dolláros (1,5 milliárd forintos) jegyeladással.

 

spongya_bob_ki_a_vizbol_usa_film
http://variety.com/2015/film/news/box-office-spongebob-tops-with-56-million-jupiter-ascending-seventh-son-flop-1201427785/

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.