Elfogták a bécsi operaház “fantomját”

Elfogták a Bécsi Állami Operaház “fantomját”, a 63 éves operabarát hónapok óta a bolondját járatta a személyzettel: mindig olcsó helyekre vett magának jegyet, mégis drága páholyokba ült be.

 

 

Újra és újra megúszta a jegyellenőrzést, gyakran a felvonások között változtatott helyet, macska-egér játékká kezdett válni az egész – adta hírül a bécsi Kurier online kiadása.

Szerdán már számoltak azzal, hogy ismét felbukkan. “Azonnal közöltük volna vele, hogy kitiltottuk az épületből” – mondta André Comploi, az opera szóvivője. A “fantom” mégis átcsúszott valahogy a jegyellenőrzésen.

Ahelyett, hogy a saját olcsó helyét foglalta volna el, az államelnököknek és más magas rangú tisztviselőknek fenntartott középső páholyban telepedett le. Az operabál alatt itt szoktak interjút adni a sztárvendégek.

A személyzet egyik tagja megpillantotta a “páholybliccelőt”, és hívta a rendőrséget. Az előadás végére két rendőr jelent meg, hogy igazoltassák a férfit, ő azonban eliszkolt.

A magát újságírónak kiadó férfit elfogták, majd a rendőrségi cellában töltött néhány órát. Feljelentést tesznek ellene, az operából örökre kitiltották.

A Bécsi Állami Operaház figyelmeztetett: az olcsóbb helyeket akkor sem lehet drágábbra cserélni, ha utóbbiak éppen üresek.

http://kurier.at/chronik/wien/polizei-fasste-phantom-der-oper/112.133.086

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.