8. vk – BÍRÓ GYULA: „A legnagyobb előnyöm a helyismeretem.”

(Budaörs, 2014. október 3. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

BÍRÓ GYULA: A legnagyobb előnyöm a helyismeretem.

Budaörs Fejlődésért Egyesület

8. választókörzet

8_korzet

8. választókörzet

 

Hol helyezkedik el az ön körzete?

A Szivárvány utca mindkét oldala, páros és páratlan, a Nádas dűlő és a Napsugár sétány, és fent a Holdfény és a Puskás Tivadar utca. Ebben a körzetben lakom.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Milyen problémák vannak ezen a területen, amelyek megoldásra várnak?

A lakótelep problémái kicsit különböznek a belváros problémáitól.

A lakótelepen a nyugati árok befedése megtörtént. A legfontosabb, hogy a régi, 15 évvel ezelőtt épült járdákat, útburkolatok felújítsuk. Ezek évek óta mennek ütemek szerint. Ha megválasztanak akkor ezt folytatjuk tovább.

Van a körzetben egy óvoda, ennek az emelet ráépítése is előtérbe került. Jövőre mindenképp meg kell csinálni, mert egyre több a gyerek.

 

Milyen erősségei vannak, amit hasznosítani tudna Budaörs javára amennyiben megválasztják?

A legnagyobb előnyöm a helyismeretem. Ismerem a házakat, a házak problémáit, ez mindenképpen előny. Tapasztalatból tudom, hogy ha a képviselő a körzetében lakik, akkor könnyebb őt megtalálni.

 

Mit üzenne a lakóknak, hogy miért szavazzanak önre?

Azért szavazzanak rám, hogy amit elkezdtünk a lakótelepen, azt be is tudjuk fejezni. Úgy gondolom, hogy hasonló kinézetű lakótelep nincs az országban. Ha azt szeretnék, hogy ez a körzet folyamatosan megújuljon, akkor szavazzanak rám.

Én úgy élek, mint egy mai magyar törvénytisztelő magyar állampolgár és igyekszem megtenni azt, amit a lehetőségeim megengednek.

Mint körzeti képviselő, igyekszem maximálisan képviselni a körzet érdekeit. Ez persze nagyban attól függ, hogy az egyesületünk mekkora létszámmal képviselteti magát a képviselő-testületben, hisz a többség dönti el, hogy milyen legyen egy következő évi költségvetés.

Az lenne jó, ha a tisztelt lakosság Wittinghoff Tamás polgármester úrra és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeire szavaznának, mert akkor tudna igazán jól működni a képviselő-testület.

 

Mi az ön szívügye?

Nekem kettő szívügyem van, az egyik az oktatás és művelődés. Úgy gondolom, hogy a városban még rengeteg tennivaló van.

Az Árpád utcai kisegítő iskola: már akkor megígértünk, hogy el fog készülni egy új épülete, amikor én még négy évvel ezelőtt a közoktatási és művelődési bizottság elnöke voltam, de azóta sem történt semmi, illetve annyi történt, hogy vettünk egy mellette lévő épületet és egy mögötte lévő telket. A tervek is elkészültek, már csak meg kellene valósítani őket.

Nagyon fontos lenne egyezségre jutni a régi posta épületével kapcsolatban is, hogy hogyan hasznosítsuk. A képviselő-testület még nem tudott abban megegyezni, hogy ez hogy nézzen ki. Abban nincs vita a testületen belül, hogy az épületet kulturális célra kellene használni.

A másik szívügyem a sport. Én 12 évig voltam a Budaörsi SC asztalitenisz szakosztályának vezetője és ugyanennyi ideig elnökségi tag. Nekem az a mániám, hogy mindenképpen, főleg a gyerekeknek, lehetőséget kell biztosítani arra, hogy sportoljanak. Ebben az esetben nem fognak csavarogni, nem csinálnak más rossz dolgokat, ha délutánonként sportolhatnak a gyerekek. Azt tapasztalom, hogy a felnőtt lakosságnak is egyre több sportolási igénye van. Ezért támogatom az iskolák udvarainak megnyitását. Mint például a Hermannban, ami épp felújítás alatt van. Látom, hogy rengetegen kocognak, futnak, sportolnak.

Ha valaki kimegy a buszvégállomásra, az látja hogy borzalmas a helyzet. A tervek készen vannak, viszont idén azért nem lett kész, mert nem fért bele a költségvetésbe, de én nagyon bízom benne, hogy a következő évben ez kivitelezhető lesz. Úgy gondolom, hogy ha a mi csapatunk kerül többségbe, akkor biztosan el fog készülni. Egy nagyon jó tervet készítettünk, amiben van egy kis kávézó, váróterem, újságos, virágos, és várakozni sem a szabad ég alatt kell. Ez mellett szeretném a járófelületek felújítását is folytatni.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook: