Nemzeti jelkép megsértésével vádolják a férfi diszkosz német csillagát

Nemzeti jelkép megsértésének vádjával indítandó eljárással fenyegették meg Robert Harting olimpiai és világbajnok német diszkoszvetőt, amiért a válogatott mez megszaggatásával ünnepli győzelmeit.

 

Robert Harting a világversenyeken aratott diadalok örömében rendre letépi magáról nemzeti színű, címeres atlétatrikóját. Ez a gesztus ellentétes a büntetőtörvénykönyv 90a paragrafusával, amely bűncselekménynek mondja ki a nemzeti jelképek nagy nyilvánosság előtti megsértését – írta a sportolónak e-mailben egy felháborodott német állampolgár, aki bírósági eljárást helyezett kilátásba arra az esetre, ha Harting a zürichi atlétika Európa-bajnokság jövő szerdai diszkoszdöntőjében is szándékosan széttépi a mezét.

A kifogás és a fenyegetés “természetesen totál hülyeség, és valahol tipikusan német” – nyilatkozott az atléta, hangsúlyozva, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni. Szerinte az eset arról szól, hogy “valakinek nem tetszik a mások sikere, és ezért megpróbál ügyet csinálni”.

A Német Atlétikai Szövetség (DLV) megbízott egy ügyvédet az eset jogi vonatkozásainak vizsgálatával.

Robert Harting a férfi diszkoszvetés egyeduralkodója. 2007 óta veretlen a nemzeti bajnokságon, 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban világbajnokságot nyert, 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerzett és az Európa-bajnokságon is az első helyen végzett. A 29 éves atlétát hazájában 2012-ben és 2013-ban is az Év sportolójának választották.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.