„Az elveszett ásatási vödör nyomában” a százhalombattai Régészeti Parkban

(Budaörs, 2014. június 12. – Budaörsi Infó) 2014. június 15-én, 10–17 óráig várják a kalandra vágyókat a Régészeti Park családi rendezvényére. Az ütős júniusban különleges őskori környezetben a régészettel ismerkednek meg a látogatók. Elveszett egy vödör… Indulhatnak megkeresni azok, akik ellátogatnak Százhalombattára.

Az izgalmakat ígérő napon a látogató bepillanthat a régészek munkájába. Elveszett egy vödör… vajon, hol lehet? mit rejthet? A vödörben föld van, a földben sok-sok minden, mintha régészeti leletek lennének. A tárgyakon kívül pici magok, kagylóhéj vagy csigaház darabkái, csontszilánkok mesélnek az őskori növényekről, állatokról. Mikroszkóp alatt vagy szabad szemmel kis maradványok válogathatók külön. Mi történik velük, ha előkerülnek a földből? A látogató bepillanthat abba a folyamatba, ami a régészeti lelet előkerülésétől a kiállításáig tart.

10–12 óráig és 14–16 óráig a kézműves foglalkozáson kerül sor az elveszett vödör megkeresésére, cserépragasztásra és a régészeti leletek „feldolgozása”. A restaurátor műhelyben leletet tisztogathatnak, és törött edényt ragaszthatnak össze. Megnézhetik, mi minden van a régész munka-asztalán.

12–13 óra között szabadtűzön készült őskori ebédet fogyaszthatnak, ahol megkóstolhatják a kőkori egytálételt! Ebéd előtt és után egészen a program végéig őskori lepényt fogyaszthatnak!

13 órakor kerül sor a XiloTon Ütőegyüttes műsorára. Az együttes koncertjének programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben..!

A Régészeti Park felfedezésére” indulhatnak azok, akik többet szeretnének megtudni a Parkról és annak történetéről. Megtekinthetik a „száz halmok” egyikét a 2700 éves eredeti helyén feltárt különleges halomsírt, ahol ismerkedhetnek a kor temetkezési szokásával és szertartásával. Régészeti fejtörők, játékok várják még a gyermekeket, de barangolhatnak a labirintusban is!

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak az őskori kalandra!

Legközelebbi családi nap a Régészeti Parkban: július 20.  10–17 óráig – Leletek a föl alól és víz alól – Régészkedő a római kori Matricaban.

Helyszín: Régészeti Park – Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 2.

Információ: 06 30 9966 045, 06 23 354 591

Internet: www.matricamuzeum.hu @www.facebook.com/matricamuzeum

matrica

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.