Műkorcsolya Eb 2014 – Olasz vezetés jégtáncban, a Turóczi, Major duó 21.

A jégtáncosoknál az olasz Anna Cappellini, Luca Lanotte páros sikerével zárult a rövidprogram a SYMA csarnokban zajló budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján. A Turóczi Dóra, Major Balázs kettős 21. helyen zárt.

 

A tavaly bronzérmes Cappellini és Lanotte duó quickstep táncával valósággal elbűvölte a mintegy 2000 fős közönséget, és ha minimális különbséggel is, de kisebb meglepetésre megelőzte az egy éve második Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov orosz kettőst. A harmadik helyen a brit Penny Coomes, Nicholas Buckland duónak már jelentős, közel nyolcpontos a hátránya.

A Turóczi Dóra, Major Balázs páros pedig éppen kiszorult a legjobb húszból, a 21. helyen zárt a 29 indulóból, így nem mutathatja be kűrjét a csütörtök esti programban, pedig pályafutása legjobb eredményét érte el 46,80 ponttal.

A magyarok elsőként léptek jégre és amint elindult a zene, a közönség máris ütemes tapssal biztatta a kontinensviadal első hazai szereplőit, akik lendületesen és összhangban táncolták végig a charlestonra és quickstepre előadott rövidprogramjukat, de végül ez is kevésnek bizonyult a húszba kerüléshez.

Az Eb csütörtökön 11.45-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik, melyben Forgó Kristóf is érdekelt lesz.

    Eredmények:

jégtánc rövidprogram:
1. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 69,58 pont
2. Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov (orosz) 69,54
3. Penny Coomes, Nicholas Buckland (brit) 61,76
…21. Turóczi Dóra, Major Balázs 46,80

Korábban:

női rövidprogram:
1. Adelina Szotnyikova (orosz) 70,73 pont
2. Julija Lipnyickaja (orosz) 69,97
3. Carolina Kostner (olasz) 68,97

 

megnyito_mukorcsolya_eb_bp2014jan

 

Sebestyén is korcsolyázott a látványos megnyitón

Látványos megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette a SYMA Csarnokban a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság.

Először többtucatnyi gyerek jól begyakorolt koreográfiára mutatta be a műkorcsolya szépségeit: pörögtek, forogtak, és már egy- és kétfordulatos ugrásokat is bemutattak. Őket az előző, 2004-es budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes Sebestyén Júlia követte a jégen. A már edzőként dolgozó korábbi kiváló korcsolyázó nagy tapsot kapott, és megmutatta, nem felejtett el korcsolyázni, most is lenyűgöző elegancia és tökéletes mozgáskoordináció jellemzi a jégen.

Ezután a mennyezetről lelógatott három – lézerrel pirosra, fehérre és zöldre festett – szalagon bemutatott akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták a közönséget, majd a résztvevő 33 ország nemzeti zászlóját vonultatták fel a jégen.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke azt mondta, legalább olyan sikeres Európa-bajnokságot szeretnének rendezni, mint amilyen a tíz évvel ezelőtti volt.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pedig arról beszélt, hogy Magyarország sportbarát, így arra törekszik, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek adjon otthont.

Az Eb-t hivatalosan Tjasa Andree-Prosenc, a nemzetközi szövetség (ISU) szlovén elnökségi tagja nyitotta meg.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.