Részletek a Petőfi utcai tűzesetről a budaörsi önkéntes polgárőröktől

Egy családi ház százhatvan négyzetméteres tetőtere égett teljes terjedelmében Budaörsön, a Petőfi utcában szombat este 8 óra előtt. A budaörsi polgárőrök érkeztek elsőként a helyszínre és hatékonyan közreműködtek a mentésben – derül ki a Budaörsi Infóhoz eljuttatott közleményükből. A Petőfi Sándor utcai Autósbolt teteje és a legfelsőbb szintje égett le. Egy tűzoltó könnyebben megsérült az oltásnál, akit korházba szállítottak.

 

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség budaörsi polgárőr 24 órás ügyeletes telefonszámán 2014.01.04-en 18:42 perckor egy budaörsi Petőfi Sándor utcai lakos jelezte, hogy családi házának a tetőszerkezete ég és segítséget kért. Az ügyeletes polgárőr Gattner István  telefonon azonnal értesítette Dr. Bilisics Pétert a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökét az eseményről és összesen négy fővel a helyszínre érkeztek.

Ezzel egy időben értesítették az Érdi Tűzoltóság ügyeletét az ügyeletest tájékoztatták a tűzeset pontos helyéről; hogy mi ég; mi van veszélyeztetve.

A családi házból a bent lévőket létrával a teraszon keresztül kimenekítették az állampolgárok segítségével, a polgárőrök az érintett útszakaszon a forgalmat irányították illetve elterelték. Az épületet áramtalanították, a gázelzáró és elosztó elzárásra került.

Az égő haz mellett lévő közvetlen két szomszéd lakóit kikísérték az épületből, valamint ott is lezárták a közműveket, mivel akkora terjedelemben égett a tető, hogy nem volt kizárható a tűz átterjedése. Ezt követően a helyszínre kiérkező tűzoltásvezetőt a tett intézkedésekről és a közelben lévő tűzcsapok elhelyezkedéséről tájékoztatták a polgárőrök.

A tüzet az érdi, törökbálinti, Budapest XI. kerület hivatásos tűzoltói valamint a budaörsi önkéntes tűzoltóság egységei eloltották, valamint a helyszínen volt a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat csoportja.

A helyszínt 22:01 perckor két polgárőr elhagyta a további intézkedést (helyszínbiztosítás) reggel 8 óráig két fő végezte, melynek során 01 óra 17 perckor a tűzoltókat ismét riasztották, mert visszaparázslott az épület, amit ismét oltani kellett.

Az éjszakai eset kitűnő példája a Katasztrófavédelem és a Polgárőrség összehangolt együttműködésének.

 

Videófelvétel a tűzesetről:

 

Petofi_utca_Budaors_kigyuladt_haz_tuz_2014jan4

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.