ICEHUN Project és Testvérvárosi Szüreti Mulatság Budaörsön

Az Európai Unió által létrehozott Fiatalok Lendületben Program részeként a Csiki Pihenőkertben kerül megrendezésre ezen a héten az ICEHUN Project, amelyben 30 izlandi és 20 budaörsi és törökbálinti középiskolás diák vesz részt. 

 

 

 

A program célja az eltérő régiók kulturális értékeinek és környezetvédelmi tevékenységeinek a megismerése. Az egész heti közös munka után a szombati napon (szeptember 21-én) egy nyílt konferenciát szerveznek, amelyen a skandináv bemutatók mellett a hazai környezetvédelem rangos szervezetei is képviseltetik magukat (Greenpeace, WWF).

 

Másnap, szeptember 22-én (vasárnap) a hagyományos Testvérvárosi Szüreti Mulatságra kerül sor, amelyen a szőlőszedés után szőlőtaposás, préselés, must, bor és ételkóstoló lesz egész nap folyamatosan. A jó hangulatról a horvátországi Pulából és Umagból, valamint a szlovákiai Kisújfaluból érkező néptánccsoportok gondoskodnak.

A közös munkában az izlandiak is részt vesznek, akik még életükben sosem szedtek szőlőt… Ezen a napon avatjuk fel az ICEHUN Project alkalmából készült emlékoszlopokat is, amelyeken rovásírással és rúnákkal örökítették meg a diákok a közös élményeiket.

 

Szeretettel várják Önöket és ismerőseiket erre az egyedülálló programsorozatra.

 (Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.