Őrizetbe vették Borboly Csabát, a Hargita megyei önkormányzat elnökét

A romániai Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi szolgálata korrupció gyanújával őrizetbe vette Borboly Csabát, a székelyföldi Hargita megye önkormányzatának elnökét.

 

 

A Realitatea hírtelevízió által hétfő délután közölt hírt az MTI-nek megerősítette Elena Curca, az ügyészség vezetője. Az ügyész nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy pontosan mivel gyanúsítják a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikust. Hozzátette, a DNA hamarosan közleményt ad ki az ügyről.

Borboly Csaba – aki az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának is elnöke – második mandátumát tölti a Hargita megyei önkormányzat élén.

 

 

Az RMDSZ bízik Borboly Csaba ártatlanságában

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nyilatkozatban közölte hétfőn, hogy a szövetség bízik Borboly Csaba ártatlanságában, és szolidáris a Hargita megyei önkormányzat őrizetbe vett vezetőjével.

Kelemen Hunor ugyanakkor értetlenségének és megdöbbenésének is hangot adott az ügyészségi intézkedés miatt.

“Olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, a megyei tanács elnökeként, az RMDSZ politikusaként a Hargita megyei emberek jólétéért, mindennapjainak biztonságáért dolgozott” – áll az RMDSZ elnökének nyilatkozatában.

Kelemen Hunor reményét fejezte ki, hogy az ügyészség “mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek a megdöbbentő ügynek a részleteit”, és “kiköszörüli a Borboly Csaba hírnevén esett csorbát”.

Kelemen Hunor ugyanakkor azt is közölte, hogy a szövetség elfogadhatatlannak véli, és nem tartja véletlennek, hogy a DNA alig két héttel az RMDSZ csíkszeredai kongresszusa előtt kezdett nyomozni ismét egy többéves ügyben.

Borboly Csabát korrupció gyanújával hétfőn vette őrizetbe a Korrupcióellenes Ügyészség marosvásárhelyi területi szolgálata. A csíkszerdai politikus, aki az RMDSZ Csík területi szervezetének és Országos Önkormányzati Tanácsának is elnöke, második mandátumát tölti a Hargita megyei önkormányzat élén. Az RMDSZ éppen Csíkszeredában tartja május 25-én 11. kongresszusát.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.