Fidesz: a baloldal fejezze be a politikai haszonlesést!

A Fidesz arra szólítja fel a baloldalt, fejezze be az ízléstelen politikai haszonlesést a rendkívüli időjárás okozta problémákkal kapcsolatban.

 

 

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, felelős kormánynak nyoma sem volt, a katasztrófavédelem új szervezete és vezetője pedig megbukott az elmúlt 36 órában. A Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes pedig arról beszélt, hogy míg a polgárok és a hivatásos állományok tagjai jelesre vizsgáztak, addig a kabinet megbukott a rendkívüli hóhelyzet kezelésében. Mindkét ellenzéki politikus parlamenti vizsgálatot sürgetett.

Erre reagálva a Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: miközben ma is tízezrek dolgoznak azon, hogy a rendkívüli időjárás miatti helyzetben keletkezett károkat elhárítsák, és segítsenek a bajbajutottakon, “a magyar emberek többségével együtt elképedve tapasztaljuk azt, hogy a baloldalt továbbra is csak a gátlástalan politikai haszonlesés érdekli”.

A kormánypárti képviselőcsoport álláspontja az, hogy a kialakult katasztrófahelyzet a felelősen gondolkodó politikai és kormányzati erők összefogását követeli meg.

A Fidesz közleményében megköszönte a kormányzati szervek, a rendőrök, a tűzoltók, a katasztrófavédők, a mentők és a civilek munkáját, amelyet a csütörtökön kezdődő rendkívüli időjárás nyomán kialakult helyzet rendezése érdekében végeztek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.