Élelmiszerbiztonsági konferencia kezdődött Budapesten

Megkezdődött kedden Budapesten a 4. Nemzetközi MoniQA Konferencia, a négynapos tanácskozáson a globalizáció, a klímaváltozás, az élelmiszerellátás biztonsága, valamint a gazdasági válság szempontjából vizsgálják az élelmiszerbiztonság kérdéseit, valamint a hozzájuk kötődő analitikai és szabályozási kihívásokat  – tájékoztatta a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) kedden az MTI-t.

 

 

A közlemény szerint ezek a kérdések világszerte az élelmiszertudományhoz kapcsolódó fejlesztések és kutatási kezdeményezések hajtóerői, bár a gazdasági válság nagy nyomást gyakorol az élelmiszerbiztonsági stratégiákra (különösen a fejlődő országokban) és a nemzetközi kereskedelemre.

A klímaváltozás nagy kihívás élelmiszerbiztonsági szempontból a felmerülő kockázati tényezők és a modern gyártási gyakorlatokból és a globális mobilitásból adódó incidensek jelentősége miatt – mutat rá a GOSZ. A klímaváltozás a mezőgazdaság fenntartható fejlődésének is keretet ad, az emberek mindennapi életének szinte minden területére hatással van.

A konferenciát a bécsi székhelyű MoniQA Association, a BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszékével közösen szervezi – tartalmazza a közlemény.

E szerződésben is lehetőséget biztosítottak arra, hogy többletigények esetén, és ha a szükséges pénz rendelkezésre áll, 135 millió forint plusz áfával megemeljék a keretösszeget.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.