Lenhardt Balázs meghallgatását követően elhagyta a rendőrség épületét

Meghallgatását követően elhagyta a kerületi rendőrkapitányság épületét Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő, aki péntek este egy budapesti cionizmusellenes rendezvényen meggyújtott egy izraeli zászlót, és emiatt előállították.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek este honlapján azt írta: a II. kerületi Bem téren a Külügyminisztérium elé bejelentett rendezvényről garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök előállították Lenhardt Balázs országgyűlési képviselőt. “Az előállított képviselő mentelmi jogáról nem mondott le”, meghallgatását követően a kerületi rendőrkapitányság épületét elhagyta – tették hozzá.
A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által a Külügyminisztérium elé szervezett megmozduláson a zászló felgyújtása közben “Mocskos zsidók” és “Auschwitzba velük!” kiáltások hallatszottak.
A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a járőrautóhoz. A tüntetők egy ideig elállták az autó útját, hogy a rendőrök ne tudják elvinni a politikust, ám Lenhardt Balázs kérésére néhány perc után szabaddá tették az utat. A szimpatizánsok folyamatosan szidalmazták a rendőröket, akik a II. kerületi rendőrkapitányságra vitték a képviselőt. Távozásuk után a demonstrálók szétszéledtek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.