Iskolai lövöldözés az USA-ban

A Külügyminisztérium sajnálattal értesült az Egyesült Államokban történt tragikus eseményről, amelynek során egy ámokfutó 26 embert, köztük 20 kisgyermeket lőtt agyon helyi idő szerint péntek délelőtt. A tárca együttérzését fejezi ki a hozzátartozóknak.

 

Ezt Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője közölte az MTI-vel a Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown általános iskolájában történtekkel kapcsolatban.

Értesülések szerint egy húszéves, Adam Lanza nevű férfi előbb az iskolában tanító édesanyját gyilkolta meg saját otthonában, majd édesanyja gépkocsijával és az ő nevén nyilvántartott három lőfegyverrel fekete gyakorlóruhában és golyóálló mellényben egyenesen a Sandy Hook általános iskolába ment, és ott lövöldözni kezdett.

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője brüsszeli közleményében leszögezte, hogy sokként érte a lövöldözés híre. José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke borzalmas tragédiának nevezte, hogy az ámokfutásnak reményteljes, fiatal életek estek áldozatul. Több EU-tagország vezetője is kifejezte részvétét az Egyesült Államokban történtekkel kapcsolatban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.