Átadták a Hauser és a Sport díjat

Ünnepi képviselő testületi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester a Hauser József Városi Közművelődési Díjat és a Budaörsi Városi Testnevelési és Sport Díjat. 

 

A Hauser Közművelődési Díjat Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2003-ban alapította. Az elismerést minden alkalommal annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület, aki eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális életében.

Magtartása, munkássága pedig példaként állíthaó mindannyiunk elé.

 

A bronzéremből készült emlékérem mellé díszoklevél is jár, illetve az adományozottat a mindenkor minimálbér ötszöröse illeti meg. Mindezek mellé pedig a díjazottat egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kapott. Ebben az évben az elismerést Széll Márta, és

Ecseri Imre kapta.

 

Széll Márta, néptáncművész, a Széll Kulturális Egyesület elnöke, és a Budaörs Néptáncegyüttes művészeti vezetője. A Budaörs Néptáncegyüttes megalakulása óta számos budaörsi, országos, külföldi kulturális rendezvényen van jelen, ahol méltóképpen képviseli Budaörsöt fellépéseivel. Munkája során pedig több száz fiatal ismerkedett meg a néptánccal, a népzenével. Ezáltal a fitalok nem csak új élményekkel ismerkedhettek meg, hanem megerősödött a városhoz való kötődésük is.

 

Ecseri Imre társadalmi tevékenysége széles körben ismert városunkban és a kistérségben. Közel 30 évig vezette a Budaörsi Mozgáskorlátozottak Egyesületét. Tevékenységének egyik kiemelkedő

része, a hagyományosan szeptemberben rendezett Empátia Nap, ahol 17 település kihívással élő emberei találkoznak és töltenek el együtt egy tartalmas délutánt. Összetett tevékenységének egyik legnagyobb sikere pedig, hogy összefogta a budaörsi és kistérségben élő sérült embereket.

Részükre közösséget, szabadidős programokat szervezett, elfeledtette velük a napi problémákat.

 

A Képviselő-testület a sport területén kifejtett eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította

a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelés és Sport Díját 2000-ben.

 

Olasz Domonkos, az Illyés Gyula Gimnázium diákja kapta a város kitüntetést, kiemelkedő egyéni sportteljesítményéért. Évek óta kiváló eredményeket ér el nemzetközi, hazai atlétikai versenyeken.

 

A csapatdíjat Budaörs egyik legsikeresebb és legkiemelkedőbb csapata a női asztaliteniszező lányok kapták. A csapatot jelenleg- Molnár Cornelia, Pergel Szandra, Madarász Dóra, és Hepke Johanna alkotja. Az idei szezonban a második helyen végeztek az Extra Ligában, valamint sikerült bronzérmet szerezniük a Bajnokok Ligájában és a Klubcsapatok Szuperligájában is.

 

Budaörs Város Sportdíját a Kesjár Csaba Általános Iskola karate csapata szintén elnyerte. Edzőjük Kocsis László, karatemester aki 1993 óta tart edzéseket a gyerekeknek. 2004-től pedig versenyeken is részt vesznek Eddig 28 magyar bajnoki egyéni címet sikerült szerezniük, illetve az országos szintű versenyeken is kiemelkedően teljesítenek. 2009-ben pedig már sikerült elnyerniük a kitüntetést, így már másodszorra részesülhettek az elismerésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.