Havazás – Három megyében jelentős mennyiségű hó várható szerdán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán jelentős mennyiségű hóra kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol 24 óra alatt több mint 10 centiméter hó hullhat.

 

Mint írták, az éjszaka folyamán váltakozó intenzitású havazás, eleinte délen, délnyugaton havas eső várható. Szerda reggelig a nyugati, délnyugati országrészt leszámítva 3-10 centiméternyi havat valószínűsítenek. Ennél több hóra főként a Mecsekben és az Északi-középhegységben lehet számítani.

Reggelre a Dunántúlon, majd délelőtt várhatóan a Duna-Tisza-közén is megszűnik a havazás. Szerda kora délutánig a Tiszántúlon hullhat még néhány centiméter friss hó, de a nap további részében számottevő havazás már ott sem valószínű – írta a meteorológiai szolgálat.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 Celsius-fok között valószínű. A maximumok 0 és plusz 5 fok között várhatók.

 

 

Folyamatosan dolgoznak a szórógépek Pest megye hegyi útjain

Folyamatosan szórják a Szentendre környéki hegyi utakat kedd délutántól, hogy megelőzzék a várható hajnali lefagyásokat, de Pest megye más területein is készenlétben állnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, mivel az egész régióban havazik – közölte a társaság szóvivője kedd este az MTI-vel.

 

Pécsi Norbert elmondta, hogy a szentendrei üzemmérnökség szakemberei “megelőző jelleggel” teljes kapacitással sózzák a magasabban fekvő utakat, míg Tárnok, Dabas, Cegléd, Vác és Monor körzetében szükség szerint vetik be a gépeket.

A cégnél 12 órás műszakokban folyamatosan dolgoznak, hogy az esetleg csúszóssá váló szakaszokon azonnal elvégezhessék a síkosságmentesítést, illetve a hóeltakarítást – tette hozzá a szóvivő.

A folyamatos havazás ellenére a megye fő- és mellékútjai most még többnyire vizesek, fennakadásról nem érkezett jelentés. Mivel éjszaka bizonyos szakaszokon jegesedéssel lehet számolni, a közútkezelő óvatosságra inti a térségben közlekedőket – hangsúlyozta Pécsi Norbert.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.