Leitatná a galambokat a városvezető

Borral itatná le a galambokat egy kelet-ukrajnai városvezető, hogy városa megszabaduljon a nagy piszkot okozó madárfajtól.

 

Az ittas, öntudatlan madarakat összegyűjtenék és elszállítanák – közölte Alekszej Movcsan, az ukrajnai Szumi városának alpolgármestere, aki a városi tanács hétfői ülésén állt elő az ötlettel.

A helyi politikus a város napjának közelgő ünnepe miatt a nagy ukrán költő, Tarasz Svecsenko szobrát körül vevő madárpiszok ellen emelte fel szavát.

Etessük meg a galambokat borba áztatott kenyérrel, majd szállítsuk el őket valahova, hogy ott térjenek magukhoz másnap – idézte a politikust az Obkom ukrán hírportál.

A kifogásra, hogy ez a megoldás nem etikus, azt válaszolta, hogy a saját szemével látta, amikor egy nyugat-ukrajnai kolostorban ugyanígy szabadultak meg a galamboktól.

A lenta.ru orosz internetes portál híréből nem derült ki, hogy a javaslatot elfogadta-e végül a városi tanács. A hírportál azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a városi galambokat szobroktól és más  emlékművektől sokféleképpen távol lehet tartani, például olyan hangfelvételek lejátszásával, amelyeken ragadozó madarak hangja hallható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.