Fidesz: nehezen hihető, hogy az MSZP az emberek oldalára áll

A Fidesz szóvivője szerint az előzmények ismeretében nehezen hihető, hogy az MSZP Francois Hollande-hez hasonlóan a multinacionális vállalatok oldaláról az emberek oldalára áll.

 

Selmeczi Gabriella ezt a Mesterházy Attila által bemutatott MSZP-program vitairatára reagálva közölte szerdán az MTI-vel.

Mesterházy Attila pártelnök szerdán Budapesten mutatta be az MSZP programjának vitairatát, az Ajánlat Magyarországnak elnevezésű dokumentumot.

A vitairat sorra veszi a teendőket a jogállam és demokrácia, a munkahelyteremtés és a gazdaságpolitika, az esélyegyenlőség és a nemzetközi együttműködés területén. Mesterházy Attila a német szociáldemokrata párt alapítványa, a Friedrich Ebert Stiftung és a József Attila Alapítvány konferenciáján elmondta: programvázlatuk olyan ajánlat, amely egy igazságosabb Magyarországhoz vezet, az új baloldali politika célja, hogy ne csak a gazdaság állapotát, hanem az emberek helyzetét, életminőségét is jobbá tegyék.

Szavai szerint Európa ma a baloldalra figyel, és azzal, hogy Francois Hollande megválasztásával Franciaországot tizenhét év után ismét baloldali elnök vezeti, új fejezet kezdődik a válságkezelésben: a döntően a hiány visszaszorítására és a megszorításokra alapozott konzervatív politikát a munkahelyteremtést és a növekedés beindítását célzó baloldali program válthatja fel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.