Akár 343 első osztályos kezdheti meg tanulmányait Budaörsön – Ingyenesek maradnak a bölcsődék

20 százalékkal emelkedhet az indítható tanulói és napközis csoportok létszáma Budaörsön. Erről is döntött a képviselő-testület 2012. április 25-én.

 

Idén tavasszal 395 beiskolázási szándék érkezett az ősszel induló elsősosztályos férőhelyekre. A jelentkezők közül 299-en budaörsiek. Korábban 286 gyermek kezdhette meg tanulmányait az önkormányzat által fenntartott oktatási intézményekben, ez átlagban osztályonként 26 fő volt.

A szülők körében nagyon népszerűek a budaörsi iskolák és óvodák, mert jól finanszírozottság miatt a színvonal az országos átlaghoz képest lényegesen magasabb. Sokan még azt is megteszik, hogy a Budaörsön élő rokonaikhoz, ismerőseikhez jelentik be gyermeküket. A hivatal megkezdte azon budaörsi lakcímkártyával rendelkező diákok kiszűrését, akik nem élnek városunkban életvitel szerűen.

Czuczor Gergely, önkormányzati képviselő szerint a felülvizsgálat azért fontos mert a testület azt szeretné elérni, hogy a Budaörsön élő és itt helyben adófizető szülők gyermekei legyenek priorizálzálva, nekik legyen több lehetőségük a bejutásra. Hozzátette, törvény írja elő, hogy a helyben azaz Budaörsön, lakó és, vagy dolgozó szülők gyermekeit kell előnyben részesíteni.

A jelentkezés számok alapján a legfavorizáltabb alapfokú oktatási intézmény az új épület és jól felszereltsége miatt, 1-es számú Általános Iskola.

A képviselő-testület egy szándéknyilatkozat formájában egyhangúan nemet mondott, arra törvény által nyújtott lehetőségre, miszerint az önkormányzat bevezetheti a bölcsődei térítési díjat.

Május 2-a és 11-e a pótfelvételi alkalmával között újabb lehetőségük lesz bekerülni azon nyolcadikos diákoknak jelentkezni, akik az Esze Tamás utcai Szent Benedek Gimnáziumban és Szakközépiskolában szeretnének tovább tanulni. A leendő első évfolyamosok az informatika, ügyvitel és idegen nyelvi titkár szakok közül választhatnak. A tervek szerint a Bencés iskolában szeptembertől 30 fős osztályok indulnak majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.