Szolgálunk és kérdezünk

Rendőri közreműködéssel töltetett ki kérdőíveket a Budaörs Kistérség Többcélú Társulás (BTT) a Budapesti út és Tulipán utca kereszteződésében kedden reggel és késő délután.  Az autósokat a rendőrök félrehúzódásra szólították fel, és a BTT által megbízott kérdezőbiztosok a rutin ellenőrzésre vagy büntetésre számító sofőröket utazási szándékaikról kérdezték. A jelenségről egyik olvasónk számolt be szerkesztőségünknek.

 

A Budaörsi Rk. sajtóosztálya csak annyit közölt az ügyről, hogy a Budakeszi polgármester asszony, Dr. Csuttoráné Dr Győri Ottillia által vezetett Budaörs Kistérség Többcélú Társulás kérte a rendőrök segítségét a felmérés elkészítéséhez. A gépjárműforgalom vizsgálatát – az autósok legfeljebb egy-egy perces megállításával, a rendőrség közreműködésével – kedden tartották, a vasúton utazókat csütörtökön, az autóbuszon közlekedőket pedig április 11-12-én kérdezik meg utazási igényeikről és szándékaikról – olvasható a BTT közleményében.

Az utazási igények és a közlekedők szándékainak feltérképezése  április 20-áig tart majd – közölte a Budaörs Kistérség Többcélú Társulás . A térségben a Volánbusz, a MÁV és a BKV vonalain, megállóiban a számlálóbiztosok az utazási szokások felől érdeklődnek; semmilyen személyes információt nem kérnek  a közlemény szerint.

Emellett számos településen (Budakeszi, Budaörs, Biatorbágy, Budajenő, Herceghalom, Páty, Pusztazámor, Sóskút, Telki, Törökbálint, Zsámbék, Tök, Perbál, Etyek és Érd-Parkváros)  úgynevezett “háztartásfelvételt” tartanak több mint, 3000 háztartásban. Az otthonokban megjelenő kérdezőbiztosok megbízólevéllel és azonosítóval igazolják magukat. A kérdések ez esetben sem személyes jellegűek, a válaszadás önkéntes – írta a társulás, hozzátéve: a kérdéssor hagyományos, lakáson történő kitöltése mellett internetes válaszadásra is van mód.

Matsinhe Dénes

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.