Budakeszi megegyezett a buszközlekedésről, Solymár még nem

Megegyezett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és Budakeszi a 22-es buszcsalád további működtetéséről – mondta a BKK vezérigazgatója pénteken az MTI-nek.

 

Vitézy Dávid elmondta, hogy Budapest a legkevésbé sem volt abban érdekelt, hogy az érintett buszok ne járjanak ki az agglomerációba, sőt fontos cél, hogy minél többen autó helyett busszal közlekedjenek az elővárosokból.

A vezérigazgató szavai szerint pénteken hosszan tárgyalt Csutoráné Győri Ottiliával (Fidesz-KDNP), Budakeszi polgármesterével, és sikerült pontot tenni egy olyan ügy végére, amely évekig húzódott, és most mindkét fél számára a korábbinál előnyösebben zárul.

Az egyezség szerint Budakeszi vállalja a finanszírozás rá eső részét, cserébe pedig jobb szolgáltatást kap – mondta a BKK vezetője, hozzátéve, hogy a 222-es busz, amely eddig csúcsidőben járt, ezután egész nap közlekedik hétközben és hétvégén is. Mint ismertette, emellett bizonyos menetrend-módosítások is lesznek, megmarad az éjszakai járat és a sűrű buszközlekedés, a 22-es és 22E járatokat pedig összevonják.

Vitézy Dávid kitért arra is, hogy Budakeszi megpróbál megállapodni az egyik bevásárlóközponttal is, és ha hozzájárul a költségekhez, akkor meghosszabbítják a buszok vonalát.

Jelezte: a polgármesterrel emlékeztetőt írtak alá, a megállapodásról a fővárosnak és Budakeszi képviselő-testületének is döntenie kell.

Szólt arról is, hogy Solymár az utolsó település, amellyel még meg kell állapodni az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról; a jövő szerdán lesz egyeztetés.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.