Március 15. – Kossuth-díjak átadása, 2012. (Fotók)

Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Kossuth Nagydíjat és Kossuth-díjakat adományozott.

 

Budapest, 2012. március 14.
Kovács Ákos előadóművész (k) fogadja a gratulációkat, miután átvettei a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől  a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Miklósa Erika operaénekes (b) és Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke gratulál egymásnak, miután átvették a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől  a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Mögöttük Pásztor Erzsi színművész és  Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Székely László Jászai Mari-díjas díszlettervező, érdemes művész (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Somogyi Győző Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész, kiváló művész (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Piros Ildikó, a Soproni Petőfi Színház Jászai Mari-díjas színművésze, érdemes művész átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Reviczky Gábor, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Sebő Ferenc állami díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék egyetemi tanára (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Pásztor Erzsi Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes művész átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Szentandrássy István festőművész (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Vasadi Péter József Attila-díjas költő, (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Vukán György Liszt Ferenc és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2012. március 14.
Demjén Ferenc előadóművész, zeneszerző mutatja a Kossuth-díjat, amit Schmitt Pál köztársasági elnöktől vett át a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Demjén Ferenc előadóművész, zeneszerző (b) kezet fog Orbán Viktor miniszterelnökkel (j2), miután átvette a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Jobbra Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Fekete György Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész, érdemes művész (j) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök áll.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Budapest, 2012. március 14.
Székely László Jászai Mari-díjas díszlettervező, érdemes művész (b) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (j3) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Somogyi Győző Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész, kiváló művész (b) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (j3) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Dárday István Balázs Béla-díjas filmrendező (b) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) áll.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Budapest, 2012. március 14.
Balázs Péter Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója (b) átveszi a Kossuth-díjat Schmitt Pál köztársasági elnöktől (b2) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) áll. MTI Fotó: Kovács Tamás

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.