Március 15. – Elkezdődött az ünnepség a Kossuth téren

A Himnusszal és a történelmi zászlók felvonulásával kezdődött a díszünnepség délután a Kossuth Lajos téren, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet.

 

Délután három óra előtt nem sokkal a tömeg már megtöltötte a Kossuth teret, ahová folyamatosan érkeznek az emberek, elfoglalták helyüket a Várból jövők és a lengyel szimpatizánsokkal kiegészült Békemenet tagjai is.

A tömegben sok magyar és lengyel zászlót látni, sokan táblákat tartanak a magasba, amelyere városuk nevét írták fel, van Orbán Viktort éltető transzparens is.

“Magyarország utat mutat, kövessük a magyar utat, lengyelek!” – áll a Békemenet egyik transzparensén. Egy másik hatalmas molinón kormánypárti politikusok, többek között Orbán Viktor, Kövér László, Schmitt Pál fényképe és az “Ők értünk, mi értük” felirat látható.

Az ünnepség kezdetén a Himnuszt a Honvéd Férfikar adta elő, majd Laklóth Aladár színművész köszöntötte az ünnepre érkezett lengyeleket és litvánokat.

Az ünnepségen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, majd  Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, a szónoklatok után pedig ünnepi koncertet tartanak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.