Financial Times a magyar befektetői környezetről

Éppen akkor, amikor Magyarország igyekszik megítélésén javítani a külföldi befektetők körében, újabb “ronda kereskedelmi vita” bontakozik ki Budapest és két nyugat-európai nagyvállalat között – írta felzárkózó térségi blogjában (beyondbrics) a Financial Times, a Fővárosi Vízművek francia és német tulajdonosaival kötött szerződés esetleges felmondásának ügyére utalva.

 

Kester Eddy, a londoni gazdasági napilap tudósítója szerint a budapesti városvezetés “nem is időzíthette volna rosszabbul” az ügyet, a kormány ugyanis alig néhány nappal korábban jelentett be egy új kezdeményezést, amellyel a külföldi befektetőket profitjuk újrabefektetésére akarja ösztönözni. A budapesti városházát “feltehetőleg nem tájékoztatták a klíma javításának e szándékáról” – áll a Financial Times írásában.

A lap szerint a Fidesz igen nagy figyelmet fordít a kommunikációs stratégiára, nem utolsósorban azért, mert ennek kedvező a fogadtatása a párt választói bázisán belül. A sokat próbált üzletembereket azonban nem hatják meg ilyen könnyen a gyakorta ismételgetett hazafias szólamok – fogalmazott a Financial Times írásának szerzője.
http://blogs.ft.com/beyond-brics/2012/03/01/hungary-a-spanner-in-the-water-works/#axzz1ntptqUNS

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.