Szájer és Hankiss eljuttatta a Jogtipró-díjat Cohn-Benditnek

Szájer József és Hankiss Ágnes fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a Szabadság Kör nevében szerdán eljuttatta Daniel Cohn-Benditnek, az EP zöldpárti frakciótárselnökének a strasbourgi irodájába az elmúlt éves tevékenysége miatt neki odaítélt Jogtipró-díjat.

A Szabadság Kör politikusok és közéleti személyiségek által 2007 októberében létrehozott civil szervezet, amelynek célja a szabadságjogok fokozott védelme. A civil szervezet 2009-től adományozza a Jogtipró-díjat olyan ismert személyeknek vagy intézményeknek, akik/amelyek semmibe veszik a demokratikus értékeket, az alapvető emberi és szabadságjogokat – tájékoztatta közleményében az MTI-t Szájer József, a kör egyik tagja.

A Jogtipró-díjat – amelyet egyébként egy fekete bakancs testesít meg – először Draskovics Tibor, korábbi magyar rendészeti miniszter kapta, tavaly pedig Robert Fico és a szlovák nyelvtörvény érdemelte ki az “elismerést”.

Szájer és Hankiss a “díjátadás” kapcsán hangoztatta: “Daniel Cohn-Bendit Magyarország-ellenes megnyilatkozásai és önös politikai szempontok által motivált kezdeményezései az intoleranciát és a kettős mércét testesítik meg az Európai Parlamentben”.

Comments Closed