Eltitkolt interjú: Jackie Kennedynek viszonya volt

Jackie Kennedy az elnök halála után adott interjút férjéhez fűződő viszonyáról és a hatvanas évek vezető politikusairól – most lánya hozta nyilvánosságra az eddig sosem látott felvételeket.

Eddig sosem hallott interjúban beszél Jackie Kennedy férjéhez fűződő viszonyáról és a hatvanas évek vezető politikusairól.

A felvétel közzé tételét lánya, Caroline engedélyezte az amerikai ABC kereskedelmi televíziónak, de csak nekik, ezért részleteket nem, csak idézetek közölhetünk a több órás szövegből.

Az interjú pár hónappal az után készült, hogy Kennedy elnököt agyonlőtték Dallasban. Özvegye eredetileg azt akarta, hogy a felvételt csak halála után 50 évvel hozzák nyilvánosságra.

1961. január 20-án tette le a hivatali esküt John Fitzgerald Kennedy, az Egyesült Államok 35. elnöke. Felesége, Jacqueline szerint ez volt házasságuk legboldogabb időszaka. Ezt mondja abban az interjúban, amelyet most hozott nyilvánosságra lányuk, Caroline. Maga a felvétel egy amerikai hírcsatorna birtokában van. Az interjú mindössze négy hónappal az után készült, hogy John F. Kennedyt Dallasban agyonlőtték.

Halála után az alelnök, Lyndon Johnson lett az elnök. Róla Jackie Kennedy azt mondta, a férje csak azért vette maga mellé a texasi Johnsont, mert a déli államokból is szüksége volt voksokra. Kennedy gyakran azt mondta: “Úristen, képzeld, mi lenne, ha Lyndon vezetné az országot!”

Az interjú tanúsága szerint a kubai rakétaválság idején nagyon jó a viszonya a férjével. Amikor a szovjetek nukleáris rakétákat telepítettek Kubára és küszöbön állt az atomháború, Jackie Kennedy azt mondta férjének: „Együtt maradunk, bármi történjen is. Ha kell, itt halok meg veled a Fehér Ház gyepén és a gyerekek is ezt akarják.”

De a beszélgetésben azt is beismeri, hogy viszonya volt egy férfival, miután az elnök megcsalta őt. Jackie Kennedy azt akarta, hogy mindez csak halála után ötven évvel kerüljön nyilvánosságra.

Comments Closed