Román rendőrök kezdték meg egyhónapos szolgálatukat Hajdúszoboszlón

Megkezdte az elmúlt években megszokottá vált bő egyhónapos szolgálatát Hajdúszoboszlón a romániai Bihar Megye Rendőr-főfelügyelőségének két munkatársa, akik szükség esetén a fürdővárosba érkező román turisták rendelkezésére állnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és román társszerve 2008 óta folytat közös járőrözést a hajdúszoboszlói strandfürdő területén és a város frekventált részein – közölte román kollégái szolgálatba állását megelőzően Papp Lajos Attila, a városi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője a strandfürdő területén rendezett sajtótájékoztatón.

Mint mondta, az idegenforgalmi szezon csúcspontját jelentő időszakban a magyarul is jól beszélő román kollégák magyar rendőrök kíséretében, kényszerítőeszközök nélkül, román egyenruhában járják a fürdőt és a várost napi nyolc órában. Feladatuk elsősorban a tájékoztatás, a felvilágosítás és a tolmácsolás lesz, illetve jelenlétükkel a román látogatók biztonságérzetének javítását célozzák – ismertette a hadnagy.

Papp Lajos Attila az elmúlt évek tapasztalatáról szólva elmondta: a szomszéd országból érkezők célirányosan keresik a román rendőröket és az együttműködésnek nagyon pozitív visszhangja volt az elmúlt években. A fürdővárosba látogató külföldi turisták mintegy 30-40 százaléka Romániából jön.

A hadnagy az MTI érdeklődésére elmondta, hogy naponta átlagosan egyszer kell intézkedniük a strandfürdő területén, de a járőrözésnek elsősorban a bűnmegelőzés a célja.

Augusztus 21-ig nemcsak Hajdúszoboszlón, hanem a magyarok által kedvelt romániai Biharfüreden is lesz magyar-román járőrözés, amelyben a Hajdú-Bihar megyei főkapitányság két kollégája vesz részt – tette hozzá az osztályvezető.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.