Csaknem 330 ezer látogató a múzeumok éjszakáján

Idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok éjszakája rendezvényeire: Budapesten 191 ezer 328, vidéken pedig 138 ezer 133 látogatót regisztráltak a múzeumok – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Budapesten a három leglátogatottabb intézmény az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Közlekedési Múzeum volt – mindhárom helyszínen több mint tízezren vettek részt a programokon. A három legnépszerűbb vidéki helyszín pedig a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény és a Ráday Múzeum, valamint a Herendi Porcelánművészeti Múzeum volt.

A külföldi látogatók aránya – harminc százalékkal – a budapesti Magyar Fotográfusok Házában volt a legmagasabb – olvasható az államtitkárság közleményében, amely szerint az összesített látogatószám jóval elmaradt a tavalyi 462 ezer 230 fős rekordtól.

Idén első alkalommal tartották két napon a múzeumok éjszakáját: a legtöbb vidéki múzeum június 18-án, a budapesti gyűjtemények pedig június 24-én várták különleges programokkal és éjszakai nyitva tartással a közönséget. Az idei múzeumok éjszakájára az ország 277 múzeuma és kiállítóhelye összesen kétezer programmal készült.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.