Személyi jövedelemadó határidő: május 20-ig kell bevallani

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint, ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára. A közlemény hangsúlyozza, hogy az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént. A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, de ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el – olvasható a közleményben.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.