Terrorcselekmény: Robbanás történt a minszki metróban

Robbanás történt hétfőn a fehérorosz főváros metrójában – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség, majd a hírt több helyi hírügynökség is megerősítette. Egy szemtanú füstfelhőt látott az Oktyabrszkaja állomásnál, Minszk belvárosában.

Számos sebesültet hoztak a felszínre hordágyakon, a Belapan független hírügynökség több mint 30 sérültről és legalább két halottról tud. A robbanás a délután csúcsforgalomban történt.

Mentőautók és tűzoltók siettek a helyszínre, ahol jelen voltak a fehérorosz titkosszolgálat emberei is.

 

[pullquote]

Terrorcselekmény történt a minszki metróban
Terrorcselekménynek minősítette a fehérorosz ügyészség a minszki metróban előző nap este történt robbantást, és bűnvádi eljárást indított az ügyben. A hatóságok bejelentették kedden, hogy 12-re nőtt a robbantás halálos áldozatainak száma, és 149-en megsebesültek. Orvosok szerint 22 sebesülnek rendkívül súlyos az állapota.

A fehérorosz titkosszolgálat közölte, hogy információi vannak a robbanás állítólagos elkövetőjéről. Az eddigi nyomozás során fény derült arra, hogy a detonáció 5 kilogramm trotil robbanóerejének felelt meg. A pokolgépben betonvas darabkák és másfél centiméter átmérőjű fémgolyók voltak. A robbanószerkezetet a metrócsarnok egyik padja alatt helyezte el a tettes.[/pullquote]

A metróállomás Aljakszandr Lukasenka rezidenciája közelében van. A Belta állami hírügynökség helyszínről tudósító munkatársa “több halottról” számolt be. Két további állomást lezártak.

A robbanás oka egyelőre nem ismert. Az ország eddig nem volt terrorista merényletek célpontja.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.