Bimba, a toszkániai származású jegesmedve beköltözött a fővárosi állatkertbe

Már láthatja a nagyközönség Bimbát, a toszkánai származású jegesmedvét a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állat múlt hét szerdán érkezett, de eddig a Kisszikla belsejében, az érdeklődők számára láthatatlan elkülönítő helyiségben pihente ki az utazás fáradalmait.

Az új nőstényt azért szállították a fővárosi állatkertbe, mert az itt élő Lady és Vitus frigyéből 16 év alatt nem született utód. Az állatokat 2009 januárjában megvizsgálták és kiderült, hogy Ladynek egyáltalán nem lehetnek bocsai. Mivel Vitus értékes tenyészállatnak számít, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége által fenntartott jegesmedve-tenyészprogram keretében egy szaporodásra alkalmas nőstény kerülhetett Budapestre.

A Fővárosi Állat- és Növénykert négy munkatársa március 28-án utazott ki az olaszországi Toszkánában található Pistoia városába; a magántulajdonban lévő állatkertben korábban több jegesmedve is élt, és Bimba is ott született. Mivel a kertben jelenleg rekonstrukció zajlik, egyelőre felhagynak a jegesmedvék tartásával. Bimbát 30-án reggel bódították el a pistoiai állatorvosok, majd betették a szállítóládába. Miután a jegesmedve rendben felébredt, az állatkerti szakemberek elindultak vele Budapest felé és késő éjjel érkeztek meg Budapestre.

Az európai állatkertekben 96 jegesmedve él 40 különböző intézményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.