Líbia: Moammer Kadhafi megjelent az állami televízióban

Rövid időre megjelent a tripoli állami televízióban Moammer Kadhafi líbiai vezető, hogy bejelentse: Tripoliban tartózkodik, és nem menekült Venezuelába, mint azt korábban elhíresztelték. Kadhafi egyik tripoli rezidenciája előtt, feje fölé esernyőt tartva mutatkozott, amint helyet foglal egy gépkocsiban. Tripoliban két napja esik az eső. A líbiai vezető helyi idő szerint kedden hajnali két óra körül jelent meg a képernyőn, mindössze 22 másodperc erejéig.

Közölte azt is: most a Zöld térre megy, hogy találkozzon az ifjúsággal, és bizonyítsa, nem menekült Venezuelába, amint azt a “kóbor kutyák” által irányított külföldi televíziók és médiák híresztelték.

Közben Líbia újdelhi nagykövete megerősítette: harci gép bombázott polgári célpontokat a líbiai fővárosban, Tripoliban. Ali Eszavi korábban éppen azért mondott le, mert a líbiai hatóságok példátlan mértékben alkalmaztak erőszakot a tüntetők ellen hazájában. Mint mondta, arra számít, hogy több diplomata is követi példáját, ha folytatódik a hatósági leszámolás. Eszavi az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak segítségét kérte a líbiai lakosság védelmében. Hangoztatta: az utcai tiltakozók legfőbb célja, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető megbukjon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.