Tunéziában bejelentették az összes politikai fogoly szabadlábra helyezését

A tunéziai ideiglenes kormány általános amnesztiát hirdetett pénteken a politikai foglyok számára, és szociális intézkedéseket hozott a legszegényebbek támogatására. Egy korábbi, feltételekhez kötött amnesztia mintegy 3 ezer emberre vonatkozott, s ezt terjesztik ki még 3-500-ra. A rendeletet a közeli napokban hozzák nyilvánosságra.

A kormány közölte, hogy további 50 ezer családnak ítélik oda a legszegényebbeknek járó állami támogatásokat áprilistól. Az ilyen családok száma ezzel 185 ezerre nő.

Kattintson a hirdetésre!

Kiosztanak ingyenesen 25 ezer társadalombiztosítási kártyát. Véglegesítik azokat az építőmunkásokat, akik 2000 óta folyamatosan a közszolgáltatásban dolgoznak, és meg fogják kapni az ipari munkásoknak járó minimálbért.

Az országban az előző rendszer megdöntése óta is sorozatos sztrájkok vannak, a gazdaság gyakorlatilag megbénult.

Pénteken nyilvánosságra került Tunéziában, hogy meggyilkoltak egy lengyel papot. A főváros közelében egy kisebb település egyházi iskolájának a garázsában bukkantak rá a holttestére. A 34 éves férfi torkát elvágták a gyilkosok. A belügyminisztérium “szélsőséges terroristák” számlájára írta a bűncselekményt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.