A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium dolgozói polgári engedetlenséget hirdettek

(Budaörs, 2022. szeptember 5. – Budaörsi Infó) Szeptember 5-én reggel a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola dolgozói két órára nem vették fel a munkát a polgári engedetlenség eszközével élve. Korábban megírtuk, hogy budaörsiek is demonstráltak az oktatás fejlesztéséért, a pedagógusok megbecsüléséért szervezett tüntetésen szeptember 2-án pénteken Budapesten.

 

 

Hétfőn reggel a gimnázium Facebook-oldalán a 33 csatlakozó dolgozó és 3 támogató aláírásával közzé tett közleményükben kijelentik, hogy a figyelemfelkeltő akcióban való részvételüket nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntötték el és tettük hátrányos következményeit vállalják.

 

 

ilyes_demonstracio_22_szept_5

 

 

„Mi, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola alulírott dolgozói a mai napon 8-10 óra között nem vesszük fel a munkát, a polgári engedetlenség eszközével élünk. Mivel minden jogszabályi lehetőségünket megvonták az elégedetlenségünk kifejezésére, nem marad más választásunk, mint egzisztenciális kockázatok árán is a polgári ellenállás eszközéhez nyúlni.

A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk, tettünk ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk. Akciónk nem irányul sem kollégáink, sem az iskolánkat felügyelő tankerület ellen. Legfőképpen nem tanítványaink ellen, az ő hosszútávú érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk.

Az oktatási rendszerünk számos problémája közül a legégetőbb jelenleg, az oktatásban dolgozók megalázóan alacsony fizetése, ami napról napra egyre kevesebbet ér. Ennek következtében tehetséges, inspiráló kollégák tucatjai hagyják el a pályát, akiket ilyen körülmények között végképp lehetetlen pótolni – ez a közoktatás minőségének további rohamos romlásához, a diákok és tanárok közösségeinek gyengüléséhez vezet.

Az oktatás nemzeti ügy, a károkozás benne hosszú évtizedekre kihathat és generációk életét rombolhatja. Sürgős cselekvésre van szükség, amihez a társadalom támogatását kérjük.

Követeljük a kormánytól, hogy teljesítsék a pedagógus szakszervezetek követeléseit és adják vissza a sztrájkhoz való alkotmányos jogunkat! Amennyiben nem teljesülnek követeléseink, rendszeresen fogunk a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlni, mert felelősséggel tartozunk a ránk bízott diákok jövőjéért.

Ez úton kinyilvánítjuk szolidaritásunkat minden tantestülettel, minden kollégával, akik a miénkhez hasonló akciókkal élnek.

Tanár nélkül nincs jövő!

Budaörs, 2022. szeptember 5.

 

Árendás Péter
Balogh Anna
Demszky Anna
Gál Zsuzsanna
Gyeskó Ágnes
Haraszti Klára
Heitzmann Ildikó
Héjja Ágnes
Imre Szilvia
Inges Zsófia
Jordán Helén
Karlik Zsuzsanna
Keresztes Emília
Keresztes Miklós
Kun Dániel
Lantos Mária
Lukácsiné Lehota Edit
Meinczinger Szilvia
Péterffy Zsófia
Petruska Magdolna
Schafferné Varga Judit
Somogyi Zsófia
Süket Erzsébet
Szabó Tánya
Szakálné Gulyás Katalin
Szép Adrienn
Szuromi Ádám
Tollner József
Tóth-Pozsonyi Enikő
Vajda Péter
Verebélyi Marianna
Vereckei Noémi
Zsolnainé Harczi Ildikó

Támogatók:
Füleki Zsombor (tanárjelölt)
Koós Nikolett (tanárjelölt)
Pelényi Rita”

 

 

illyes_demonstr2_2022szept5

tuntetes_illyes2022 (14)

tuntetes_illyes2022 (15)


tuntetes_illyes2022 (17)

tuntetes_illyes2022 (18)


tuntetes_illyes2022 (20)

tuntetes_illyes2022 (21)

tuntetes_illyes2022 (22)


tuntetes_illyes2022 (5)


tuntetes_illyes2022 (7)

 

Az Illyés Gyula Gimnázium kapujába kihelyeztek egy dobozt, amibe várják a budaörsiek kérdéseit az oktatással kapcsolatban.

 

tuntetes_illyes2022 (23)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.