Hat tanár távozott a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskolából

(Budaörs, 2022. július 19. – Budaörsi Infó) Alkonyi Krisztina, a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola igazgatója tegnap közösségi oldalán osztotta meg, hogy az iskolájukból hat tanár távozik. Recseg a felépítmény … Soha nem történt ilyen, egy sem volt, kettő sem, akit pótolni kellett – írja az iskolavezető.

 

 

Az emberek többsége a tegnap aláírt kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénnyel van elfoglalva, viszont egy régebb óta húzódó probléma még mindig a háttérben vár megoldatlanul. A pedagógusoké.

Több alkalommal volt már Budaörsön is sztrájk és polgári engedetlenség is annak érdekében, hogy megoldást találjanak a tanárok helyzetére, bérezésére. A Kesjár Csaba Általános Iskolában legutóbb 2022 márciusában volt.

Ekkor a tanárok polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. Nem vették fel a munkát, nem folytattak oktatási, nevelési tevékenységet.

Kiállásukkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet ellen tiltakoztak, amely a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén.

 

 

kesjarsztrajk

 

Alkonyi Krisztina teljes bejegyzése

 

valsagjelek

 

 

„VÁLSÁGJELEK…

Lee Iacocca szerint ‚Egy teljesen racionális világban csak a legjobbjaink mehetnének tanárnak, a többieknek be kellene érniük valami kevesebbel.’

Ezt mi mélyen hisszük: akik maradunk, akik a következő tanévet tervezzük, akik nyáron is levelezünk diákjainkkal, akik Nekik gyűjtjük az életet, hogy ősztől újra adhassunk, akik nem moralizálunk és panaszkodunk, hanem percenként döntéseket hozunk – bírjuk-e még… de most recseg a felépítmény, 6 kollégánk lép új útra, mert mennie kell. Soha nem történt ilyen, 1 sem volt, 2 sem, akit pótolni kellett.

A Kesjár jó hely, felhatalmazással élnek értékes tanárai, munkatársai, a diákok belülről vezérelt, okos fejek, jó arcok, egyediek és közösségiek – jó itt. Vigyázunk egymásra.

Van, aki tanítana nálunk kémiát, fejlesztene tanulásban akadályozottakat? Nézelődjetek, kérdezzetek, van-e, aki közénk lépne?

Hálásak volnánk…”

kesjar_csaba_altalanos_iskola_bejarat_2_sk

 

Most tehát, a hiányzó tanárok helyére keresnek új munkatársakat.

 

 

UPDATE!

Alkonyi Krisztina iskolaigazgató a Budaörsi Infónak pontosította, hogy a hat távozó tanár közül ketten külföldre, egy nyugdíjba, ketten alapítványi iskolához, egy pedig családi okok miatt hagyták el az iskolát.

Jó hírt is közölt, miszerint a köznek és az internetnek köszönhetően máris megoldódni látszik a tanárhiány az iskolában. 

 

 

 

 

VÁLSÁGJELEK…

Lee Iacocca szerint “Egy teljesen racionális világban csak a legjobbjaink mehetnének tanárnak, a…

Közzétette: Alkonyi Krisztina – 2022. július 18., hétfő

 

(Budaörsi Infó)

 

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/02/16/a-sztrajk-alapjog-a-budaorsi-illyes-gyula-gimnazium-48-tanaranak-polgari-engedetlensegi-akcioja/

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/01/31/ha-nincs-tanar-nincs-jovo-sztrajkoltak-a-budaorsi-pedagogusok/

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/02/11/fovarosi-itelotabla-jogellenes-volt-a-pedagogussztrajk-a-pdsz-es-a-psz-a-kuriahoz-fordul/

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/02/23/az-alkotmanybirosaghoz-fordult-a-psz-es-a-pdsz-a-sztrajkjog-korlatozasa-miatt/

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2022/07/18/azonnali-illetmenyemelest-kovetel-a-pdsz-az-orban-viktorhoz-irt-leveleben/

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.