Érzékenyítő programja miatt támadják az Illyést – A helyi Fidesz elítéli és megvédi az LMBTQ-lobbitól a budaörsi gyerekeket

(Budaörs, 2021. augusztus 30. – Budaörsi Infó) 2021. június 10-én a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közösségi oldalán számolt be, hogy több civil szervezet is tartott előadásokat, workshopokat az iskolájukban. Többek között egy transznemű – a Magyar Nemzet szerint ‘transzvesztita’ – is volt az előadók között. Ezen események a ‘melegellenessé tett pedofiltörvény’ (copyright: Telex) elfogadása előttiek és a kormánypárti lap a törökbálinti alpolgármester ‘feljelentése’ nyomán írt róla. A Magyar Nemzet ugyanis külön cikkeket ír az utóbbi időben az LMBTQ-val foglalkozó iskolákról. A budaörsi Fidesz szervezet közleményben elítéli és a felháborodását fejezi ki a budaörsi iskolában történtek miatt.

 

 

A Magyar Nemzet szombati cikkében megszólal a törökbálinti fideszes alpolgármester, Géczy Krisztián, akinek egyik gyereke a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumba jár, ahol érzékenyítő programot tartottak és tudomása szerint „kötelező volt a részvétel.” Azt mondta, hogy az eseményt az intézmény Facebook-oldalán burkoltan hirdették meg, a szülőket azonban nem tájékoztatta senki.

A törökbálinti alpolgármester úgy fogalmazott, hogy egy transzvesztitát is meghívtak az eseményre, aki beszélt az élettörténetéről is, és ezt akár 13 évesek is hallhatták.

Az Telex azt írja, hogy Kiss Tibor Noé egykori focistára, prózaíróra gondolhatott, aki többször írt már transzneműségéről, például Inkognitó c. önéletrajzi regényében. Kiss Tibor Noé több irodalmi díjat is kapott már, köztük kitüntették Artisjus Irodalmi Díjjal, Hazai Attila Irodalmi Díjjal, Békés Pál-díjjal, de megkapta a Baranya Megyei Príma Díjat, és a Libri Irodalmi Díj döntőse is volt.

 

UPDATE: A Magyar Nemzet cikke nyomán a törökbálinti alpolgármesterre hivatkozva a ‘közszolgálati’ M1 csatorna Híradója 2021. augusztus 30-án már “Transzvesztita tartott előadást egy budaörsi gimnáziumban” címmel készített riportot és írt beszámolót a honlapján összekeverve a transzneműt a transzvesztitával:

 

illyes_ugy_2021aug30_hirado_cikk_riport_transzvesztita

 

Az eseményéről az Illyés Gyula Gimnázium Facebook-oldalán beszámolt és felsorolták azt is, kik vettek részt benne:

 


Az iskolánkba járó diákok túlnyomó többsége egészséges, fogyaték nélkül élő, szerető családban felnövő gyerek. Van hol laknia, családja biztonságban és jólétben él, a többségi társadalom dolgozó tagjaként. Szexuális identitása és orientációja, származása vagy vallása miatt nem éri kirekesztés.

Épp ezért van nagyon nagy felelősségünk abban, hogy megértést, elfogadást tanítsunk az elesettekkel, kirekesztettekkel, kisebbségekkel vagy egyszerűen csak az átlagostól eltérő emberekkel szemben.

Hosszú évek óta pedagógiai programunk része a testi és lelki egészségre nevelés, valamint az érzékenyítés.

Az idei tanévben is két teljes napot szenteltünk arra, hogy a többség közelebb kerülhessen a kisebbséghez, valamint egészségünket, biztonságunkat helyezzük előtérbe.

Felkészült, tapasztalt civil szervezetek tartottak nálunk előadásokat, workshopokat.

Köszönjük az alábbi egyesületek, civil szervezetek, alapítványok munkáját:
Amnesty International Magyarország
BULÁKE Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesület
Buláke
Első kézből a hajléktalanságról civil szervezet
Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány
Kiss Tibor Noé, író
Labrisz Leszbikus Egyesület
Szimpozion Egyesület
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen
Patent Egyesület
Iskolai Élő Könyvtár
Szakácskönyv a túlélésért – a Gólem Színház előadása

Az Egészségnap keretében az állapotfelmérésen, szexuális edukáción, oltási tájékoztatón túl elsősegélynyújtást, újraélesztést, biztonságos közlekedést, önismeretet tanulhattunk.

Hálás köszönet az alábbi szervezeteknek:
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete
Budaörsi Rendőrkapitányság
Egészségfejlesztési Iroda Egészségfejlesztési Iroda Biatorbágy
Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kortárs Segítői
Sulinyugi
SzexEd – önkéntes szervezet

Köszönjük az összes résztvevőnek és a programok szervezőinek, Gelencsér Gabriella és Demszky Anna tanárnőknek a 2 napot!


 

 

Az iskolánkba járó diákok túlnyomó többsége egészséges, fogyaték nélkül élő, szerető családban felnövő gyerek. Van hol…

Közzétette: Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum – 2021. június 10., csütörtök

 

 

Tudni kell, hogy a melegellenes részeket tartalmazó pedofiltörvény részletes, gyakorlati alkalmazási szabályai az oktatásban vagy a médiában még nem ismertek.

Géczy Krisztián, Törökbálint fideszes alpolgármestere korábban Wittinghoff Tamás, budaörsi polgármester közbenjárását kérte, hogy a gyerekét felvegyék a budaörsi iskolába, amely az ország egyik legjobbja.

 

 

wt_2021apr29_illyes_ugy1

 

A budaörsi polgármestert felháborította a cikk. Ez látható a közösségi oldalakon írt kommentjeiből, ahol még nagyon sokan mondtak véleményt az ügyről pro és kontra.

A budaörsi Fidesz Csoport elnöksége is kifejtette tiltakozását.

 

Közösségi oldalukon azt írták, hogy elítélik ezt a gyakorlatot és ennek kapcsán felháborodásukat fejezték ki, hogy kiskorú budaörsi gyermekeknek Budaörsön, iskolai keretek között, szülői engedély nélkül tartottak előadásokat LMBTQ-propagandát folytató szervezetek:

 


A Magyar Nemzet cikkéből kiderült, hogy a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban szerveztek érzékenyítő programokat, amelyeknek a legismertebb LMBTQ-szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott a gimnázium diákjainak. Erre válaszul a Budaörsi Napló egy anonim szerző mögé bújva vette védelmébe “Érzékenyítő programok az Illyésben – a Magyar Nemzetnek nem tetszik, de nekünk igen” cím alatti cikkében a történteket.🥺

📌A jogos felháborodásának hangot adó érintett szülő, Géczy Krisztián (Törökbálint fideszes alpolgármestere) szerint, a szülőket nem tájékoztatta senki erről a „érzékenyítő” programról.🌈

➡️A fentiek ismeretében a budaörsi Fidesz Csoport elnöksége, elítéli azt a gyakorlatot és ennek kapcsán felháborodását fejezi ki, hogy kiskorú budaörsi gyermekeknek Budaörsön, iskolai keretek között, szülői engedély nélkül tartottak előadásokat LMBTQ-propagandát folytató szervezetek. A fentiek abban erősítenek meg minden jóérzésű polgárt, hogy valós probléma alapján, gyermekeink fejlődését veszélyeztető LMBTQ-lobbi tevékenysége miatt fogadta el idén nyáron a magyar Országgyűlés a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényt.🔞🧸

🛡Mi a gyermekek és szüleik jogainak védelmében, Budaörsön sem vagyunk hajlandók beengedni iskoláinkba és óvodáinkba az LMBTQ-lobbit! El a kezekkel a gyerekeinktől❗


 

 

📰A Magyar Nemzet cikkéből kiderült, hogy a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban szerveztek…

Közzétette: Fidesz Budaörs – 2021. augusztus 28., szombat

 

 

Wittinghoff Tamás polgármester így reagált a fentiekre a Budaörsi Infó Facebook-oldalán:

„A Gimnázium egyik legértékesebb programja, aminek semmi köze ahhoz, amit gátlástalan alakok hazudnak róla. 10 éve része az iskola programjának. Az is hazugság, hogy erről a szülők nem tudtak, hisz egyfelől nyilvános, másfelől a szülők elfogadják az iskola programját. Akik ide járnak, e program miatt is jobb emberek lesznek. Azokról, akik bármely embertársaink ellen uszítanak, azoknál sokkal jobbak…”

 

 

(Budaörsi Infó / Fotó: Illyés Gimnázium, Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.